Saab initiaza procedura de Reorganizare si evita temporar falimentul

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.02.2009
Conform legilor suedeze, procedurile de Reorganizare reprezinta alternativa temporara la declansarea falimentului. Suedezii cauta acum bani si spera sa gaseasca un cumparator.

Esential

2000 este anul in care Saab a ajuns in curtea GM.
2010 este anul in care, conform declaratiilor presedintelui GM, compania americana va renunta la brandul suedez.
25.5% este scaderea vanzarilor Saab in 2008.

Dupa ce Consiliul de Administratie a suedezilor de la Saab s-a intalnit ieri pentru a lua o decizie in privinta viitorului companiei, vestile de astazi se intind pe aceeasi linie nesigura. Astfel, oficialii Saab au anuntat ca vor initia o procedura de Reorganizare, aceasta masura fiind absolut necesara in Suedia pentru ca o companie sa fie protejata de creditorii sai.

Reorganizarea reprezinta alternativa suedeza la inceperea procedurilor de faliment, procesul constand in negocieri ci creditorii pentru ca acestia sa ajunga la un consens cu debitorul in privinta sumelor datorate.

Deocamdata, spun oficialii Saab, restructurarea trebuie finantata, astfel ca membrii CA cauta fonduri pentru a putea sa treaca peste aceasta perioada si pentru a gasi un cumparator pentru brand - principalul pas pe care trebuie sa il faca Saab pentru a trece peste probleme.

"Intalnirea Consiliului nu s-a incheiat, urmand sa continue vineri. Nu pot sa comentez pe marginea a ceea ce s-a intamplat. Insa nu cred ca ultimul capitol din istoria Saab a fost inca scris", a declarat Paul Akerlund, seful sindicatelor Saab, citat de Automotive News.

Acesta a fost completat la finalul intalnirii de ieri de Eric Geers, purtatorul de cuvant al companiei: "Suntem extrem de implicati in gasirea unor solutii la problemele pe care le are Saab.

Avem un plan mare, singurul lucru care ne opreste in acest moment fiind gasirea unor bani pentru rularea acestuia".

via | Reuters | ANE (inreg.)

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru