Saab lucreaza la conceptul unui nou model compact

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.11.2009
Saab va prezenta conceptul unui model compact in urmatoarele 12 luni. Producatorul suedez nu a stabilit inca data de lansare pe piata a acestui model.

Suedezii de la Saab lucreaza la un nou model concept, care prefigureaza o viitoare compacta a producatorului nordic. Potrivit directorului de operatiuni globale a marcii Saab, Knut Simonsson, noul model al marcii suedeze va prezenta mesajul viitorului acestui brand. Noul concept de la Saab va debuta in urmatoarele 12 luni si va intra pe un segment pe care Saab nu l-a atacat inca.

Viitorul model compact de la Saab va fi plasat sub 9-3, dar data de lansare nu a fost inca stabilita. Inainte de a introduce o noua compacta pe piata, Saab trebuie sa lanseze modelele 9-3, 9-5 Combi si 9-4X. Toate aceste modele vor fi construite in fabrica Saab din Trollhattan, iar utilajele vor fi preluate direct de la fabrica Opel din Russelsheim, care ar fi trebuit sa produca laolalta modelele Opel Insignia si Saab 9-5.

Intrarea celor de la Saab pe segmentul compact vine intr-un moment in care Lexus si Infiniti vor avea deja un model de acest gen, iar ceilalti constructori au deja cate o propunere consacrata in acest sens, cum ar fi BMW Seria 1 si Audi A3.

Tocmai de aceea, marca suedeza trebuie sa isi aleaga cu grija o nisa pe care o vor ataca in acest segment,  deoarece concurenta este acerba, iar segmentul compact este cel mai disputat segment din Europa.

Via | EGMCarTech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru