Se pregateste revenirea supercarului McLaren F1

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.04.2009
Surse din interiorul McLaren au afirmat ca Ron Dennis planuieste lansarea unui urmas pentru F1, capabil sa se bata cu Bugatti Veyron si Koenigsegg CCX, in materie de performante si pret.

Desi a anuntat ca intentioneaza sa revina in prim-planul industriei auto cu doua noi modele, un microcar si un supercar, cei de la McLaren pregatesc insa si o surpriza.

Potrivit unor surse din interiorul producatorului britanic, citate de Autocar, presedintele Ron Dennis pregateste in mare taina un potential concurent pentru nume de nisa cum sunt Bugatti, Koenigsegg sau Pagani. Asadar, am putea vedea in curand un urmas al celebrului McLaren F1, supercarul care a facut istorie pentru britanici si i-a facut sa tremure pe cei de la Ferrari.

Din primele informatii, se pare ca acesta va fi dezvoltat pe platforma modelului sportiv P11, anuntat deja ca un rival declarat pentru sportive cu renume ca Ferrari 430 Scuderia si Lamborghini Gallardo LP560-4. Asemeni predecesorului sau, viitorul F1 va beneficia de tehnologie de ultima ora, o serie de elemente imprumutate din Formula 1 si un pret care il va pozitiona clar in segmentul supercarurilor de lux alaturi de Veyron si CCX.

Noua generatie F1 va incerca sa depaseasca performantele modelului lansat in 1991.

Pe atunci modelul britanic dispunea de un motor V12 de 6.1 litri, capabil sa ofere 627 de cai putere. Cu asemenea resurse F1 putea atinge o viteza maxima de 386 de km/h.

Pentru a putea depasi aceste cifre, Ron Dennis a alocat un buget de 250 de milioane de lire sterline destinat dezvoltarii, testarii si lansarii noului supercar. Tinta britanicilor este aceea de a face din F1 un model ravnit de public care, desi exclusivist, sa se vanda intr-un numar mare de exemplare, peste 65 cate a insumat vechea generatie.

Informatiile au fost intarite si de intelegerea dintre McLaren si Mahle, un furnizor de componente interne folosite pentru unitatea V8 de 6.2 litri regasita in gama AMG. Am putea asista astfel la o noua colaborare intre cele doua parti, cel putin la nivelul motorului

via | Autocar

Comentarii (3)

  • taranul e pe camp
    F1 este castigator in fata lui Veyron si daca sta pe loc.
    0 0
  • revin si zic si io
    aaaa.... cu toate ca prefer McLaren F1 prima generatie, daca in articol vorbiti de intelegerea cu Mahle poate ca ar fi fost mai potrivit sa puneti o poza cu generatia a 2 a a McLaren, Mercedes McLaren.....zic si io. Si din cate stiu motorul de 627 (nu cel mai puetrnic) a fost lansat abia in 1993....
    0 0
  • cei frumos si lui dumnezeu ii place
    mclaren f1-- este unika masin din lume pt toata lumea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru