Seat amana lansarea propriului sau model sportiv

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.12.2009
Surse din interiorul Seat au anuntat ca oficialii spanioli au decis sa opreasca momentan procesul de dezvoltare al modelului sportiv si al crossover-ului Tribu.

Desi planuieste de ceva timp propriul sau model sportiv, SEAT va fi nevoit sa mai amane momentul lansarii. Spaniolii sufera de pe urma scaderii vanzarilor, uzina din Martorell functionand in acest moment la numai jumatate din capacitate.

Surse din interiorul constructorului iberic sustin ca moemntan Seat isi va revizui planul de productie a uzinei din Martorell si va incerca sa revitalizeze vanzarile: "Este clar ca ne dorim o masina sportiva, dar pana atunci trebuie sa crestem volumul vanzarilor. Trebuie sa vindem modelele pe care le avem inainte de a ne gandi la altele noi", a declarat sursa citata de Autocar.

Se pare ca si noul presedinte executiv James Muir, proaspat debarcat din corabia Mazda Europa, impartaseste ideile unui brand orientat catre vehicule sportive. "Suntem un brand tanar, sportiv si condus de un design deosebit. Ne dorim sa fim cea mai sportiva alternativa din orice segment, de aceea nu excludem ideea unui model cu inclinatii spre performanta."

Vestea intreruperii procesului de dezvoltare a modelului sportiv vine la numai o zi dupa ce spaniolii au trecut in stand-by un alt proiect care asteapta sa fie scos de ceva ani buni la lumina: Seat Tribu.

Oficialii vor hotara in perioada urmatoare daca, potentialul rival pentru Toyota RAV-4, mai reprezinta o solutie profitabila in conditiile economice actuale.

Avand in vedere ca Audi intentioneaza sa lanseze in 2011 un crossover compact botezat Q3, care ar urma sa fie produs la uzina de la Martorell, nu este exclusa posibilitatea unui frate spaniol, bazat pe aceeasi platforma.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Seamana cu Bugatti Veyron
    Ar fi interesant sa fie acesta versiunea de productie
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru