Seat Ibiza a primit cinci stele EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.05.2008
Noul Seat Ibiza a excelat la testele EuroNCAP. Hatchback-ul spaniol a obtinut cinci stele pentru protectia pasagerilor.

Esential

5 stele a obtinut Ibiza pentru protectia pasagerilor adulti.
4 stele a primit Ibiza pentru protectia copiilor.
3 stele a obtinut hatchback-ul spaniol pentru protectia pietonilor.

SEAT a cautat o confirmare din partea EuroNCAP pentru succesul de care s-a bucurat noua Ibiza. Aceasta nu a intarziat sa apara, organismul european care promoveaza siguranta in trafic testand zilele acestea hatchback-ul spaniol.

Rezultatele obtinute au fost un succes total, spaniolii reusind sa se asigure astfel ca au gasit reteta succesului: o masina atragatoare dar sigura.

Seat Ibiza a obtinut cinci stele pentru protectia pasagerilor adulti, un punctaj pe care multe modele din clasa sa il ravnesc. Ibiza a excelat si la capitolul protectia copiilor, unde a obtinut patru stele, dar si la testul pentru protectia pietonilor, unde a smuls trei stele.

La impactul frontal, habitaclul a ramas stabil si nu s-a deformat. Marcajele manechinilor au indicat ca nu exista riscul ranirii membrelor inferioare ale pasagerului si soferului. Mai mult decat atat, bordul a oferit maxima protectie pasagerilor de diferite dimensiuni, asezati in pozitii variate.

Copii vor fi de asemenea protejati in interiorul hatchback-ului Seat, Ibiza obtinand maximum de puncte in cadrul testului pentru un copil de un an si jumatate.

Masina vine echipata cu un sistem care permite dezactivarea airbagului pasagerului pentru pozitionarea unui scaun de copil pe locul din fata.

Avertizarea soferului privind dezactivarea airbagului nu a fost insa suficient de bine semnalata, motiv pentru care Ibiza a mai pierdut cateva puncte. Acelasi lucru s-a intamplat si cu ancorajele de tip ISOFIX, de pe locurile din spate, care nu au fost de asemenea corespunzator marcate.

Seat Ibiza a impresionat chiar si la capitolul protectia pietonilor, unde foarte putine modele au reusit sa obtina trei stele EuroNCAP. Spoilerul a obtinut maximum de puncte pentru protectia picioarelor iar capota s-a comportat bine la impactul cu capul unui copil. Protectia pentru capul unui adult nu a fost insa corespunzatoare, motiv pentru care Ibiza a pierdut puncte pretioase.

Versiunea testata de EuroNCAP a fost echipata standard cu centuri frontale pretensionate, limitator de greutate al centurilor fata, airbag frontal pentru pasager si sofer, airbaguri laterale si airbaguri cortina.

via | EuroNCAP

Taguri: Ibiza, Seat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru