Seat Mii, fratele spaniol al lui VW Up! şi Skoda Citigo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.10.2011
Seat a dezvăluit astăzi noul Mii, propunerea sa pentru platforma mini experimentată deja de Volkswagen şi Skoda cu Up! şi Citigo.

Esential

97 de g/km va emite cea mai ecologic[ versiune a lui Seat Mii.
75 de cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a modelului Seat Mii.

Trio-ul de clasă mini al Grupului Volkswagen este completat astăzi de SEAT Mii, omologul spaniol al lui VW Up! şi Skoda Citigo. Proaspătul frate iberic va fi şi el asamblat la aceeaşi uzină de la Bratislava, unde grupul VAG intenţionează să îşi cantoneze întreaga ofensivă mini îndreptată asupra Europei. Tot la Bratislava sunt aşteptate în producţie şi viitoarele derivate de caroserie ale celor trei modele.

Asemeni lui Up! şi Citigo, Mii debutează în varianta de caroserie cu trei uşi, este capabil să transporte patru pasageri şi dispune de un portbagaj de 250 de litri. Sub capotă se va regăsi acelaşi motor cu trei cilindri, de 1.0 litri, disponibil în două versiuni de putere: una de 60 şi una de 75 cai putere. Va exista şi o versiune ecologică, echipată în standard cu sistem start-stop, capabilă să înregistreze emisii de 97 g/km.

La nivel estetic, diferentele dintre cei trei fraţi sunt minime. Mii vine cu un aspect frontal diferit, caracterizat de un set de blocuri optice create după filosofia Seat, o grilă specifică mărcii şi un spoiler nou.

Posteriorul este individualizat de o lunetă ceva mai mică decât în cazul lui Up!.

La interior, doar materialele vor face diferenţa, alături de linia de design specifică brandului. Şi pe Mii vom regăsi un sistem multimedia portabil, cu ecran de 5 inch.

Comercializarea lui Seat Mii va începe chiar din acest an în Spania, celelalte ţări europene urmând să primească fratele iberic al lui Up! abia în 2012.

Comentarii (1)

  • alta ghena ... terminati ma cu sicriele ambulante .... daca da un logan peste voi ziceti ca v-a lovit trenul =))
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru