Şeful Daimler: "Vom lansa zece modele noi şi 22 de facelift-uri până în 2015"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.02.2012
Dieter Zetsche a anunţat că Mercedes-Benz va lansa zece modele noi şi 22 de facelift-uri sau modele îmbunătăţite dramatic până la finele anului 2015.

Mercedes-Benz vrea să aplice un plan ambiţios în următorii trei ani, urmând să organizeze 32 de lansări de produs, dintre care 10 vor reprezenta modele complet noi. Celelalte 22 de modele vor fi modificate dramatic sau vor primi un facelift, totul pentru a creşte vânzările Mercedes-Benz la nivel global pentru a atinge ţintele de creştere stabilite anterior. Printre modelele noi lansate se va număra şi viitorul SLC, rivalul lui Porsche 911. Mercedes-Benz SLC va debuta în 2014 şi este dezvoltat în colaborare cu departamentul AMG.

Nemţii de la Mercedes-Benz nu vor schimba gamele C, E şi S-Klasse şi derivatele lor, ci doar vor îmbunătăţi sau înlocui respectivele modele. În schimb, portofoliul Mercedes-Benz se va extinde semnificativ în partea de jos, cei de la Mercedes urmând să ofere modele mai accesibile, cum va fi noul A-Klasse şi alte derivate ale acestuia. Totodată, constructorul german pregăteşte înlocuirea modelelor Maybach cu o gamă bazată pe viitorul S-Klasse.

Viitorul Mercedes-Benz C-Klasse va debuta în 2014 şi va fi urmat de versiunile Coupe şi Estate.

Anul 2015 va marca debutul lui C-Klasse Cabriolet şi a facelift-ului lui SLK. Noile A-Klasse şi B-Klasse vor primi şi ele încă trei noi derivate, menite să atragă clienţii tineri. Printre acestea se numără şi o berlină cu patru uşi care să înlocuiască CLC-ul şi un CLC Shooting Brake, aşteptat să debuteze în 2013. Mercedes-Benz ar putea lansa şi un SUV compact, numit GLC, al cărui debut este aşteptat în 2014. Toate modelele compacte din gama constructorului din Stuttgart vor fi bazate pe noua platformă MFA, care a debutat pe B-Klasse.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru