Şeful dezvoltării noului Focus a părăsit compania Ford

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.07.2010
Jens Ludmann, responsabilul pentru dezvoltarea noii generaţii a lui Ford Focus, a părăsit compania Ford în favoarea unui producător german de yacht-uri - Bavaria Yachtbau.

Divizia de dezvoltare a celor de la Ford tocmai l-a pierdut pe omul responsabil pentru crearea noii generaţii a lui Focus în favoarea unui constructor de bărci de lux. Jens Ludmann a decis să părăasească corporaţia americană în favoarea constructorului de yacht-uri de lux Bavaria Yachtbau. Motivele şi condiţiile plecării lui Ludmann din compania Ford nu sunt 100% clare, iar înlocuitorul său nu a fost încă anunţat. Jens Ludmann a lucrat în cadrul companiei Ford timp de un deceniu şi a lucrat alături de colegii săi pentru multe din modelele Ford vândute astăzi.

Noul Ford Focus urmează să fie primul model al constructorului american dezvoltat sub strategia One Ford. Strategia respectivă este opera lui Alan Mullaly şi are scopul de a crea primul model global al constructorului american, care va arăta la fel şi va avea acelaşi echipament tehnic pe toate pieţele pe care va fi vândut. Pe de o parte, acest lucru va reduce semnificativ costurile de dezvoltare şi producţie, din pricina unui volum ridicat de unităţi construite sub aceeaşi platformă, iar marca Ford va beneficia în urma faptului că poate realiza campanii publicitare la nivel global şi va fi recunoscută mai uşor graţie modelului care arată la fel pe toate pieţele pe care este vândut.

Noua generaţie a lui Ford Focus va fi disponibilă în zece versiuni diferite, de la modele eletrice şi MPV-uri, până la urmaşul actualului RS.

Modelul va fi comercializat în 122 de ţări şi va intra în producţie anul viitor. Având în vedere caracterul său global, noul Focus are posibilitatea de a fi unul dintre cele mai bine vândute Ford-uri din istorie.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru