Şeful Ferrari: ”Am rămas fără cuvinte când am văzut noul Dodge Viper”

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.05.2012
Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a făcut cunoştinţă deja cu noul Dodge Viper în SUA. Şeful Ferrari a declarat că a rămas ”fără cuvinte” după întâlnirea cu noul Viper.

Dodge Viper a impresionat publicul prezent la Salonul Auto de la New York, locul naşterii sale. Lansarea are însă un impact mult mai puternic decât se aşteptau americanii, noul Viper fiind extrem de bine primit de publicul de pretutindeni.

Supercarul construit de Dodge a generat rumoare chiar şi în rândul oamenilor de specialitate, cea mai nouă declaraţie venind din partea şefului Ferrari, Luca di Montezemolo.

Prezent în cadrul unei emisiuni radio, Sergio Marchionne, preşedintele alianţei Fiat-Chrysler, a declarat: ”Şeful Ferrari a fost aici în SUA pentru ultima întâlnire a consiliului de conducere. A avut ocazia de a face cunoştinţă cu noul Dodge Viper şi a rămas fără cuvinte. Atunci când un om care şi-a dedicat întreaga carieră brandului Ferrari declară că această maşină este una excepţională, Dodge chiar poate fi mândru de creaţia sa. Un adevărat compliment pentru munca depusă de creatorii noului Viper”, a concluzionat Marchionne.

Luca di Montezemolo ar fi putut să se lase impresionat de performanţele motorului V10 de 8.4 litri, capabil să ofere 640 de cai putere şi 810 Nm, cel mai mare cuplu motor dezvoltat vreodată de un propulsor aspirat.

via l motorauthority

Comentarii (17)

  • Amorezul
    pai si normal deoarece seamna leit cu un Ferrari noul Viper
    11 30
  • reclama mascata
    pai "macaroni" este sef fiat; fiat detine ferrari; fiat e in parteneriat cu chrysler/dodge; e normal sa-si laude marfa;
    asta face parte din genul de strategii ferrari de a-i cere lui barichello sa se lase depasit de schumacher.
    41 7
  • tigershark
    Noul Viper arata bestial,nu ma mira ca seful Ferrari a ramas imprsionat de aceasta masina.Sunt curios sa vad ce poate monstrul V10 de sub capota.

    @Amorezul
    Poate doar farurile sa semene putin cu cele de la un Ferrari,alta asemanare nu vad....
    11 7
  • artificiile ziaristiilor de mana a 3- a
    si totusi pana la urma Sergio Marchionne, preşedintele alianţei Fiat-Chrysler a declarat ceva ca si cum Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari ar fi spus asa ceva despre acest lucru.

    Citatul din titlu pana la urma cui apartine e doar o minciuna, ca mai jos ati pus citatul original iar in titlul este un citat mincinos
    18 2
  • cine ce a spus
    Indiferent de cine ce a spus, noul viper este mai frumos si cu siguranta ofera senzatii mai mari decat orice Ferrari modern.Daca Viper reuseste sa ruleze pe autostrada fara sa se transforme intr-o minge de foc, deja e peste Ferrari.
    13 18
  • Un model de Ferrari a avut in special probleme cu incendiile, 458 Italia, si de acum Dodge este peste Ferrari, si pe deasupra este si mai frumos, cu faruri si fanta din capota care seamana cu Ferrari si cu stopuri de Maseratti Gran Tourismo si "cu siguranta ofera senzatii mai tari decat orice Ferrari modern" , f tare, acum o sa fiu intrebat daca am condus Viper...nu, n-am condus, dar modelele moderne de Ferrari le-ai condus mowgli?? Am inteles ca SRT de 6.7 e cel mai tare si mai si functioneaza pe deasupra, dar acum si Dodge are un aer de EAT MY DUST catre Ferrari? F interesant.
    13 7
  • @dan_grc
    Nu , n-am condus, de aceea am adaugat "cu siguranta"... insa am vazut si citit destule evaluari din partea unor oameni mai competenti decat cei care posteaza pe aici si cam toti cad de acord ca Ferrari nu mai este ce a fost.Poti sa citesti si tu ce magarii face echipa de PR Ferrari si cum isi promoveaza ei modelele in presa.O marca supraevaluata din punctul meu de vedere pe care sincer n-o sa mi-l schimb cu multa usurinta.
    3 17
  • octav71
    Este mai proportionat decat predecesorul care era format dintr-o capota imensa, apoi habitaclul si inca "ceva".
    In mod clar arata un pic mai ... european.
    Asemanarea cu Ferrari: este oarecum normal sa isi impuna si italienii cate ceva, farurile seamana cu ce este la Ferrari, dar asta nu deranjeaza.
    Repet, parca este mai proportionala masina comparativ cu predecesoarea.
    10 0
  • pai aia era de fapt viper. o capota care arata ca dedesub e un motor de camion :D, 2 locuri acolo inghesuite sa ai si tu loc, si gata.
    viper s-a dus pe apa metrosexualitatii, si a lasat alura de barbat brut si muschiulos a primului model. acum se rade integral, si-a pus cercel cu leduri si se duce la coafor. de ce nu si la bamboo sa se dea cu impresii.
    nu zic ca primul viper arata necioplit, chiar deloc, dar avea o "barba ingrijita" si "par pe piept"..
    totul din punct de vedere stilistic. ramane sa vedem ce face pe traseu, in principal contra lui ZR1
    7 0
  • Holden
    de acord cu mowgli
    @dan_grc
    Cauta timpii de pe Nurburgring si o sa vezi ca Ferrari e mult in spatele lui ViperACR(generatia veche).
    E clar ca noua generatie Viper a ramas aceeasi sportiva americana pur-sange si va da batai de cap oricarui supercar .
    8 6
  • ha
    cel mai mare cuplu, atat au scos si eu sa fie "cel mai"
    ca de altfel astonul one 77 cu 7.3l si 750 de cai arata mult mai bine pe hartie comparat cu 8.4l si 640 cai
    3 10
  • @gicu
    Arata pe hartie,dar pe circuit nu cred ca ''arata'' mai bine ca VIPER.
    7 0
  • aia cu cuplul e penibila.
    cu cat e motorul mai mare cu atat ai si cuplu mai mult.
    deci, daca ai cel mai mare motor aspirat de pe planeta pe masina de serie dobitoc sa fii sa nu obtii cel mai mare cuplu. nu zau, acum poate clientii lor tipici au IQ sub 90, dar banii in portofele si se lasa prostiti de declaratiile astea pompoase.
    7 4
  • ah, inca ceva
    Viper ACR este model orientat pt curse, deci NU se compara cu modele de strada, care au configuratii orientate spre mersul zi de zi din toate punctele de vedere.
    viper acr eventual se pune vs un ferrari scuderia sau vreo editie limitata de omologare pt curse, deci o versiune track oriented. si atunci vedem ce obtin ei.
    ca pret de asemenea ferrari e un brand la care platesti sigla, ca e facut manual si alte prostii de genul, ca sa evit replicile ca un viper costa la jumate de pret. cu ferrari te lauzi la prieteni si te dai snob. si un gt-r32 preparat cu cap poate sa dea bataie pe circuit unui ferrari de strada
    7 3
  • Cred ca articolul trebuie sters si ars discul pe care este gazduit acum.

    IO are dreptate. In rest masinile americane sunt in general mizerii supra-motorizate.
    Cum putem compara o masina cu finisaje de SuperNova dar cu miliarde de cai putere cu o bijuterie cum este un Ferrari oarecare?
    Chiar si daca ard ca micii de 1 mai tot sunt intr-o alta clasa.
    8 5
  • Vezi ce interior si finisaje are noul Viper si apoi sa vorbesti.Are interiorul chiar mai reusit decat unele modele Ferrari.
    Pace..
    6 3
  • ferrari oricum au "palit"si in fata Aventadorului LP700-4,iar acum imaginea lor fata de Viper este a unui pisoias cirliontat pe linga o bestie cu muschi de otel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru