Seful Porsche, salariu anual de 60 milioane euro

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.04.2008
Wendelin Wiedeking a avut in 2007 un salariu de 60 milioane de euro, fiind cel mai bine platit om al industriei auto.

Esential

60 de milioane de euro este castigul din 2007 inregistrat de Wendelin Wiedeking.

Compania Porsche este recunoscuta pentru modelele sale exclusiviste si performante, pentru profitabilitatea economica si pentru faptul ca reprezinta actionarul principal in cadrul grupului VW.

Toate acestea sunt rezultatele muncii unei echipe de specialisti dirijate cu o mana de fier de catre CEO-ul companiei, Wendelin Wiedeking.

Anul 2007 s-a dovedit a fi extrem de profitabil pentru Porsche, dar si pentru conducatorul companiei. Wiedeking a primit un salariu de 60 de milioane de euro in 2007, ceea ce il face cel mai bine platit boss din industria auto, devansandu-i pe Carlos Ghosn (Renault-Nissan), Alan Mullaly (Ford), Dieter Zetsche (Daimler) sau Sergio Marchionne (Fiat).

Castigurile primite de CEO-ul Porsche in 2007 sunt cu mult peste ceea ce au incasat alte personalitati aflate la conducerea unor companii auto cu renume. Astfel, in 2007 Carlos Ghosn s-a clasat pe locul doi in acest top al castigurilor cu 34 de milioane de euro, iar Alan Mullaly pe trei cu 14 milioane de euro.

Dieter Zetsche si Sergio Marchionne, alti doi CEO de succes din lumea auto au castigat 10.6 milioane euro respectiv 6.9 milioane euro.

Wendelin Wiedeking si-a aparat castigul enorm exemplificand cu rezultatele exceptionale ale companiei. Anul trecut, Porsche a inregistrat o crestere a profitului cu aproape 4 miliarde de euro, de la 2.1 la 5.9 miliarde de euro.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru