Şeful Tesla: "Bateriile lui Nissan Leaf sunt primitive"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
Şeful Tesla Motors a criticat modul în care sunt răcite bateriile lui Nissan Leaf. Potrivit lui Elon Musk, modelul electric din Japonia va avea probleme în condiţii vitrege de temperatură.

Elon Musk, şeful companiei Tesla Motors, a criticat din nou tehnologia rivalilor. De data aceasta, Musk a lovit în mândria celor de la Nissan – noul Leaf – mai exact, atacul s-a referit la acumulatorii acestuia. Elon Musk a declarat că primul prototip Tesla are acumulatori mult mai avansaţi decât cei folosiţi de Nissan Leaf. Şeful Tesla Motors consideră că bateriile lui Leaf au fost proiectate defectuos şi că acestea vor avea probleme în regimurile extreme de temperatură.

Acumulatorii lui Nissan Leaf sunt răciţi cu aer şi au o garanţie de opt ani sau 160.000 kilometri. Pe de alta parte, cei de la Tesla Motors beneficiază de un sistem de răcire mult mai complex, despre care se spune că oferă un nivel ridicat de performanţe. Nici japonezii de la Nissan nu se lasă mai prejos, aceştia declarând în repetate rânduri că bateriile lui Leaf au fost testate în cele mai vitrege condiţii şi că acestea vor furniza performanţele anunţate indiferent de ceea ce se întâmplă "afară".

Elon Musk, şeful Tesla Motors, declară că sistemul de răcire al bateriilor lui Leaf este defectuos. Deşi descrierea sa a problemelor pe care le-ar putea avea acest model este destul de vagă, putem nota faptul că şeful Tesla consideră că bateriile lui Leaf nu vor fi deloc performante la temperaturi scăzute, iar în mediile cu o temperatură ambientală ridicată acestea se vor decupla fără drept de apel.

Via | Earth2Tech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru