Seful Toyota: "Nu mai vrem sa vindem mult, ci sa facem masini bune!"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.03.2010
Akio Toyoda sustine ca producatorul japonez se va axa de acum pe calitatea produselor sale, numarul de modele vandute nefiind primul criteriu pe care il urmareste business-ul japonez.

Akio Toyoda, seful japonezilor de la Toyota, a anuntat intr-un interviu acordat publicatiei japoneze Nikkei ca producatorul asiatic se va concentra cu efect imediat pe calitatea produselor sale in defavoarea cantitatii. Astfel, desi Toyota a adevenit in 2008 cel mai mare producator de masini in clasamentul vanzarilor la nivel mondial, japonezii ar putea sa renunte deliberat la pozitia de top atat de dorita acum cativa ani de cei mai mari constructori de automobile din lume.

"In loc sa ne propunem sa vindem 10 milioane de masini, cred ca ar trebui sa ne propunem sa facem masini de calitate inalta pe care 10 milioane de oameni si-ar dori sa le cumpere. Cand productia noastra anuala a depasit 6 milioane de unitati, am inceput sa ne miscam atat de repede incat nu am mai reusit sa coordonam corect activitatea tuturor factorilor implicati in procesul de productie. In concluzie, am fost inghititi de un curent care se referea mai degraba la obtinerea de bani decat la masini", a recunoscut Toyoda.

Akio Toyoda a devenit presedintele celui mai mare producator auto al lumii in 2008, una dintre primele masuri pe care le-a luat fiind implementarea unui program de reducere a costurilor de productie.

In aceasta linie au fost inclusi si furnizorii Toyota, aceasta fiind una dintre explicatiile pe care institutiile americane le-au avut in legatura cu problemele tehnice din cauza carora Toyota a initiat o campanie de recall la nivel mondial.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (20)

  • un mod elegant
    - de-a spune ca am busit-o la calitate.
    - de a explica pe viitor diminuarea productiei
    - de a justifica (posibil) marirea preturilor
    15 3
  • Carlos
    imi pare rau pentru Toyota, dar asta poate mai ia din aroganta acelui consilier de vanzari din Constanta care a jignit Dacia / Renault
    4 0
  • Proaste si scumpe
    Ce intentii bune au astia de la Toyota si eu care credeam ca vor sa faca cat mai multi bani, cu masini proaste si scumpe!
    5 4
  • @Carlos
    sa il vezi pe consilierul sef de la Honda tot din Constanta....mama mama cate fitze....parca iti spune ca nu vrea sa vanda nimic, dimineata am asistat la o faza...trebuia sa intre in parcare si avea o chestie acolo care trebuia indepartata....l-a chemat pe unul din subalterni sa vina sa dea chestia aia de plastic la o parte ca el nu putea sa coboare din masina....bineinteles in tot acest timp masina ocupa o parte din drum ca el e sef....nu stiu cum sunt angajati acesti oameni.
    10 1
  • sgpas@yahoo.com
    ai dreptate Carlos legat de aroganta asta - am asteptat 15 min intr-un show-room in militari sa se uite cineva la mine, dar sa ma intrebe ce vreau.
    si oricum asteptai 6 luni dupa masina japoneza.
    asa le trebuie
    locul 1 este cam scump. nota de plata a depasit cu mult asteptarile lor
    5 1
  • Lasa ca si vand de rup la noi astia asa le trebuie sa fie aroganti cat mai mult posibil
    2 0
  • intrebare
    Ion cand te-ai uitat pe APIA ultima data?
    1 1
  • Azi dar nu mai este acutualizat nu am stat prea mult sa caut ca mai am altceva de facut...(lupt cu criza)
    2 1
  • george
    JAPONEZII VAND PUTIN IN RO
    @ intrebare

    Nu trebuie sa verifici nici o situatie ca sa-ti dai seama ca japonezii vand foarte putin in Rumanica. E suficient sa te uiti pe corso ca sa vezi ca te sufoci de VAG, Renault si Opel.

    In alta ordine de idei, am avut ocazia sa calc prin diverse show-room-uri de japoneze si nu mi s-a parut ca ar fi aroganti. Aroganti mi se par mai degraba unii proprietari de japoneze.

    Masinile japoneze sunt, de principiu, mai fiabile decat media. Problema lor e ca o zbarcesc grav si zgomotos (adica la chestii sensibile si se umplu de sange - la propriu si la figurat)
    3 2
  • X
    X
    0 0
  • Viitor luminos
    Viitorul romaniei este asigurat.Care-i solutia?Cat mai multi care se pricep la toate,experti,adevarati profesionisti,asa ca George.Multumesc George pentru comentariile pertinente.Este o placere sa le citesc innainte sa merg la munca.
    2 0
  • george
    BE MY GUEST MAN!
    @ Viitor luminos

    Din pacate, daca astepti la mine sa salvez tarisoara asta, o sa-ti iei o teapa cat Canada...Sunt mult prea multi cretini in tara asta care, din pacate, au si initiativa. Poti totusi sa citesti comentariile mai departe ca sa te distrezi (or whatever).
    1 2
  • Viitor luminos
    Atunci de ce nu pleci,daca te mananca cretinii?In Rusia .Ca doar o iubesti.
    1 0
  • george
    ERA VORBA DESPRE CANADA...DUH
    @ Viitor luminos

    Daca tu ai inteles asta din 3 cuvinte care spuneau cu totul altceva, inseamna ca esti un om cu initiativa...Poate iti place tie, daca tot ai adus vorba, caz in care iti urez drum bun spre Moscova. Sau Vladivostok, ca s-o vezi pe toata, in toata splendoarea ei.
    1 0
  • Viitor luminos
    Urmaresc comentariile tale de mult timp.Ai ceva cu lumea de peste oceane.Nu este vorba de ce am inteles din 3 cuvinte.Am spus rusia,deoarece am vazut cat de mult ii critici pe japonezi,americani si canadieni.Probabil i-ai criticat si pe cei din pacific.Despre rusi ai spus lucruri bune.Du-te in rusia,intoarce-te si critica-i si pe ei.Sportul national al romanilor este criticatul si aratatul cu degetul.De fapt sunt doua.Am facut din lene si prostie ARTA.
    2 0
  • george
    FILOSOFIE DE SANT
    @ Viitor luminos

    Nu ma apuc sa-ti analizez aberatiile si gugumaniile ca oricum nu te ajuta (senzatia mea). Dar nu pot sa nu-ti spun cat mi-a placut fraza asta: "Sportul national al romanilor ESTE criticatul SI aratatul cu degetul." GENIAL!!! Keep up the good job, man!
    0 2
  • Mai gicuta daca nu esti multumit de masinile japoneze, cu toate ca imi vine sa cred ca nici macar nu ai atins una, urca-te frumos in VAG-ul tau TDI, dute fa o tura pe camp, poate mai ai de arat si apoi vino inapoi si intra doar pe stirile cu VAG.

    Nu te obliga nimeni sa citesti stirile cu masini japoneze.
    1 0
  • IQ mare ce esti
    Daca ai senzatii,este nasol.Nu te mai atinge cand soptesti suav "TDI".Poti sa te murdaresti,sau poti sa-ti murdaresti tdi-ul.Esti un foarte fin observator,si atata tot.Stii si engleza,bravo tie.
    I do not know nothing.I do not know anything.
    Unde-i greseala,fiu al lui Gerula?
    1 0
  • george
    O CONFIRMARE INUTILA
    A faptului ca scrii o gramada de aberatii si gugumanii…

    @ Fiu` ploii

    Glume de mecanizator agricol. M-a lovit o greata cat Rusia citind porcariile tale…Oi avea si tu vreo 15 ani?

    In engleza nu exista formula de exprimare CORECTA care implica dubla negatie. Prin urmare,” I do not know anything” este constructia corecta insa cealalta (“I do not know nothing”) este folosita destul de des desi este incorecta. (Este un fenomen prin care o gramada de aberatii lingvistice dobandesc statut oficial).
    1 0
  • Bravos
    Serios,m-ai surprins.Nu esti chiar atat de"nerd"precum pari.Totusi ai un singur defect.Esti roman autentic sau get beget cum se mai spune.Mult peste medie,adevarat,dar arogant nevoie mare.
    Enjoy your super car!
    Skoda tdi!Whatever!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru