Seful VW: "Parteneriatul cu Suzuki este deosebit de important"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.03.2010
Germanii de la Volkswagen sunt incantati de achizitia a 20% din actiunile Suzuki. Cei doi constructori vor avea un parteneriat extrem de strans, care va incepe sa proiecteze modele noi in urmatoarele saptamani.

Martin Winterkorn, seful Grupului Volkswagen, a declarat ca achizitia a 20% din actiunile Suzuki este extrem de importanta pentru ambii producatori din acest parteneriat. Nemtii sunt incantati de tehnologia pe care o detin cei de la Suzuki pentru modelele de segment supermini, iar prezenta acestora pe pietele emergente este un alt element extrem de important pe care il detin cei de la Suzuki. Totodata, gama de motociclete a celor de la Suzuki este interesanta pentru nemtii de la Volkswagen, desi acestia nu si-au anuntat intentiile in privinta acestor modele.

Volkswagen si Suzuki vor avea o colaborare extrem de apropiata pe viitor, cei doi constructori urmand sa dezvolte modele intr-un centru de colaborare pe care il vor deschide in Wolfsburg. Primele proiecte noi vor fi puse pe hartie in urmatoarele saptamani, iar viitoarele modele realizate de cei doi constructori ar putea fi lansate peste doi ani.

Cei de la Volkswagen doresc sa ii surclaseze pe japonezii de la Toyota in clasamentul producatorilor de automobile. Tinta nemtilor este ca grupul Volkswagen sa devina producatorul de automobile numarul 1 in lume in urmatorii 10 ani, iar noua strategie a acestora implica achizitia de actiuni si crearea de parteneriate pentru cresterea numarului de vehicule produse si vandute.

Via | Autocar

Taguri: Suzuki, VW, Volkswagen

Comentarii (9)

  • Martin Winterkorn
    Martin W. este un supermeserias. Este persoana care a adus Audi unde este astazi si functia de presedinte al intregului grup i-a fost acordata tocmai datorita performantelor obtinute cu Audi. Si se pare ca nemtii nu au gresit in conditiile in care grupul traieste o dezvoltare extraordinara.
    9 1
  • george
    YOU BET YOUR BUTT IT IS
    Cu Suzuki in buzunar (very soon), o sa ajunga VAG sa le strice apele inclusiv producatorilor chinezi si indieni...
    9 1
  • Nu cred ca Suzuki va fii parte din grupul VW prea curand pentru ca Suzuki e o companie foarte mare ( nu se compara cu Seat sau Skoda ) si pentru ca in acest parteneriat Suzuki urmeaza sa cumpere 10% din actiunile VW. Eu consider acest parteneriat unul dintre cele mai echilibrate parteneriate ale ultimilor ani intre doua companii foarte avansate technologic si care au ce sa imparta.
    3 3
  • Robert
    VW-Suzuki
    Saptamana trecuta, Suzuki si-a marit pachetul detinut la Maruti Suzuki ( are o cota de piata in India de peste 50 % ) la 55 % fata de 54 % cat detinea anterior . Potrivit legilor indiene, Suzuki este obligat dupa ce a ajuns la 55 %, sa faca o oferta publica pentru inca 20 % din actiunile Maruti Suzuki . Analistii auto, considera ca VW este in spatele acestei manevre a lui Suzuki in India, grupul german urmand sa-si mareasca pachetul la Suzuki Motor la 25-30 %, in contrapartida germanii urmand sa achite factura celor 20 % din actiunile Maruti Suzuki pe care le vor cumpara japonezii in viitorul apropiat . Cele 54 % din actiunile Maruti Suzuki au asigurat in 2009, 80 % din profitul Suzuki, fiind de departe cea mai importanta divizie acelor de la Suzuki . Revenind la alianta VW-Suzuki, in 2013 este asteptat sa apara modelul Suzuki de clasa compacta construit pe platforma lui Golf 7, ambele modele urmand sa apara in acelasi an . In acest an la Salonul Auto de la Paris, va debuta Suzuki Kizashi cu motorul VW 2.0 TDI-CR ce se anunta un best-seller pentru Suzuki in clasa medie .
    15 0
  • Exact cum ma asteptam daia nu mai poate vw de tehnologia lu nea Suzuki asta; ei vor doar piata din India
    4 0
  • Robert
    @ vlad
    Suzuki doreste sa cumpere 2,5 % din actiunile ordinare VW ( aceste actiuni au drept de vot, nefiind listate la bursa, pe piata fiind disponibile actiunile preferentiale ce nu au drept de vot ) . Problema celor de la Suzuki este ca nu au de la cine sa cumpere actiuni ordinare, acestea fiind detinute de familiile Porsche-Piech, landul Saxonia Inferioara, statul Qatar si grupul VW . Cum VW a cumparat cele 20 % din Suzuki Motor de la Suzuki, este de asteptat ca VW sa le vanda celor de la Suzuki actiuni ordinare VW, in schimbul de noi actiuni Suzuki .
    9 0
  • Fraierul.
    Mariajul VW-Suzuki-Toyota va fii in curand!
    0 3
  • @Sebastian
    Ar trebui sa il angajati pe Robert la voi
    2 0
  • marius
    @Sebastian
    Si sa dati un premiu ca cel mai potrivit nume lui @Fraierul..:)))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru