Skoda: "MissionL nu va da naştere unui rival pentru Dacia Logan"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Preşedintele Skoda a ţinut să precizeze că sedanul compact anticipat de conceptul MissionL nu va rivaliza cu Dacia Logan. El va fi poziţionat între actualele Fabia şi Octavia.

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt a marcat debutul unui nou concept Skoda, botezat simplu MissionL. Lansarea a dat naştere unor speculaţii multiple despre modelul de serie care va deriva din conceptul expus ieri în premieră mondială.

Mai multe publicaţii internaţionale şi chiar autohtone au văzut în MissionL conceptul care anunţă un rival perfect pentru Logan, mai exact un sedan low-cost. Winfried Vahland, preşedintele Skoda, a ţinut să clarifice lucrurile şi a expus o parte din filosofia viitoare a brandului.

Potrivit lui Vahland, sedanul care va lua naştere din conceptul MissionL nu va concura cu Logan, deşi va fi destinat unor pieţe cu sensibilitate mare la capitolul preţ de achiziţie: India, China sau Rusia. Oficialul a ţinut să precizeze şi că Skoda nu intenţionează să concureze cu Dacia la acest nivel al pieţei, cel low-cost.

Acelaşi Vahland a susţinut că viitorul model compact în trei volume va avea dimensiunile primei generaţii de Octavia, aproximativ 4500 mm, poziţionarea sa urmând să se facă între actualele Fabia (4000 mm) şi Octavia (4570 mm).

De asemenea, şi preţul va fi poziţionat între 10.000 şi 15.000 de euro.

Modelul va fi vândut pe toate pieţele pe care activează Skoda, urmând să fie individualizat după nevoile publicului. Ca exemplu, în India, unde spaţiile sunt mai înguste, sedanul va avea o lungime mai mică de 4500 mm. India va fi de altfel şi prima ţară care va primi sedanul, undeva spre sfârşitul acestui an. Europa va urma la jumătatea lui 2012 şi abia apoi China şi Rusia.

Sedanul derivat din MissionL va fi cel de-al şaselea model din gama Skoda şi va contribui la atingerea ţintei de vânzări de 1.5 milioane de unităţi pe an, propusă pentru 2018. În ultimul an, Skoda a vândut 762.500 de unităţi la nivel mondial.

După sedanul despre care s-a vorbit atât de mult, Skoda va lansa şi o versiune proprie a modelului Volkswagen Up!. Potrivit lui Vahland, mignonul cehilor îşi va face apariţia chiar în primăvara anului viitor, la Salonul de la Geneva.

Comentarii (6)

  • Vasilica
    Deci or sa reinvie vechia octavie tour care au cam vandut-o in foarte multe exemplare....
    2 1
  • Monsierur
    Skoda
    MissionL(ogan)
    5 5
  • skoda
    pot sa spun ca arata ca Jetta, chiar mai bine decat skoda octavia
    6 1
  • Skoda
    Nu sun fan Skoda, dar trebuie sa remarc evolutia remarcabila sub VW. Personal cred ca VW vrea sa repozitioneze brandul in low-cost dar cu prestatii cat mai bune astfel vor obliga RENAULT sa gandeasca mai mult
    9 0
  • tare
    mi se pare geniala, pt o masina la 15 mii d euro TVA inclus...o sa fie foarte buna! Oricum sincer sa fiu nu ma astept la o masina ieftina si buna...in ultima vreme Skoda au scos masini bune dar nu ieftine :) vezi yeti!
    oricum bravo skoda!
    4 0
  • ?
    daca o sa aibe problemele loganului mai bine nu

    probleme motor injectoare autoaprindere ne controlata

    -directie fara raspuns servodirectia re fuzand sa ia comanda de a mai vira
    - probleme sistem de franare comanda de franare intarzie sau in unele cazuri mai nasoale distribuie frana doar pe rotile spate

    vom vedea
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru