Skoda: modelele mărcii în perioada 2012-2016

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.12.2011
Skoda va începe în 2012 o perioadă de cinci ani plină de noutăţi. Primele: noua generaţie Octavia, modelul de oraş Citigo şi noul sedan subcompact Skoda Rapid.

Următorii cinci ani vor fi foarte dinamici pentru gama Skoda, care va suferi o întinerire completă în cinci paşi. Întreaga linie de modele a cehilor va trece prin mâinile designerilor, iar fanii mărcii din Mlada Boleslav vor avea motive de bucurie după ce Skoda va dezvolta modele complet noi, care astăzi nu există în catalog. Jurnaliştii britanici de la Car Magazine au pus mâna pe planurile de viitor ale cehilor şi ne prezintă ce se va întâmpla în gama Skoda în fiecare dintre următorii cinci ani.

2012: Noua Octavia

Anul 2012 va fi unul foarte interesant şi important în acelaşi timp pentru Skoda. Motivul: cehii vor înlocui best-sellerul Octavia cu o nouă generaţie, aceasta urmând să fie construită pe aceeaşi platformă pe care vor fi asamblate şi noile Audi A3 şi Golf 7, ambele urmând să fie lansate de asemenea în prima parte a anului viitor. Pe lângă noua Octavia, Skoda va scoate pe piaţă şi noul Citigo, model de oraş înrudit îndeaproape cu VW Up, dar şi un facelift pentru SUV-ul compact Yeti.

Noutatea absolută va fi însă reprezentată de apariţia noului Skoda Rapid, un sedan care va fi amplasat curios în gamă, undeva între Fabia şi Octavia.

2013: Superb facelift

Un an mai târziu, în 2013, fanii Skoda vor vedea pentru prima dată versiunea Combi a noii Octavia şi un facelift pentru gama Superb, model care va prelua linia de design pe care Skoda o va implementa pe propria gamă începând cu 2012. Tot în 2013 va fi lansat şi Rapid Spaceback, o versiune break a lui Rapid.

2014-2015: Noua Fabia

În 2014 vom putea admira noua generaţie a lui Fabia şi Fabia Combi, modelul clasic de segment B al celor de la Skoda. Miza anului 2014 va cădea în principal pe acest model. Celelalte două apariţii din gamă vor fi înlocuitorul lui Roomster şi o versiune mini-monovolum a lui Citigo. În 2015 urmează o întinerire completă a gamei Superb şi Yeti. După ce facelifturile aplicate deja în 2012-2013 îşi vor fi făcut efectele pe piaţă, Skoda va înlocui complet aceste modele cu generaţii noi, mult mai moderne şi care promit multe din punct de vedere tehnologic şi tehnic. 

2016: Un SUV şi un monovolum mai mari

În sfârşit, programul Skoda va continua în 2016 cu două surprize complet noi în gama cehilor. Vorbim, în primul rând, de un crossover/SUV de dimensiuni mai mari decât cele ale lui Yeti care va încerca să atragă clienţi care doresc ceva mai mult spaţiu pe o maşină capabilă în teren accidentat.

Tot în 2016 va veni şi un monovolum Skoda mai mare decât Roomster. În sfârşit, 2016 va găzdui lansările oficiale ale facelift-urilor modelelor Rapid şi Citigo, care vor avea deja patru ani de carieră de piaţă la acea oră.

via | Car

Comentarii (4)

  • skoda
    salut mircea,

    aia nu erau ziaristi britanici ci era vorba de un ziarist neamt 100% pe care il cheama Georg Kacher.
    acelasi material a aparut si in auto bil NO 19 din 20 octombrie si sursa a fost tot Gerog kacher care este probabil cel mai bun "spion" din lumea auto. O fi James Bond britanic, dar Kacher e mai tare ca James Bond in lumea auto.
    8 0
  • Cristi
    Octavia 3
    Din cate stiu eu Octavia 3 va fi prezentata la finalul lui 2012 urmand sa apara la vanz are in 2013. In 2012 doar Rapid si citigo!
    11 0
  • octavia 3
    abia astept Octavia 3, actualul facelift pt. octavia imi place mult, dar la interior am ramas dezamagit ,mi s-a parut ca a venit cu o usoara involutie a materialelor pt. interior, probabil datorita crizei sau ca sa poata face un salt mai mare cu Octavia 3
    9 2
  • oare dece skoda (sau mai bine zis vw) nu scoate un hatchback in clasa cu golf, astra, bravo, auris, megane, 307 etc...cred ca ar lua multi clienti mai ales de la modelele nongermane
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru