Skoda prezinta Superb Greenline: 5.1 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Skoda a lansat in Marea Britanie versiunea Superb Greenline, capabila sa ofere un consum de 5.1 litri/100 km.

Esential

5.1 litri la 100 de km este consumul mediu al versiunii Skoda Superb Greenline.
136 de g/km este valoarea emisiilor noii versiuni Skoda Superb Greenline

Taxele de mediu usturatoare din Londra si intreg Regatul Unit i-au determinat pe cei de la Skoda sa gaseasca o solutie de compromis care sa atraga clientii britanici. Solutia a fost un nou membru al gamei Greenline, mai precis Superb Greenline, care vine sa ofere publicului un consum mult mai mic si emisii de CO2 cu valori minime.

Cum era si normal, cehii au imprumutat strategia celor de la Volkswagen care au impresionat deja cu valorile obtinute de Passat Bluemotion. Skoda Superb Greenline se foloseste de serviciile unui motor diesel de 1.9 litri si 105 cai putere, capabil sa ofere un consum record multumita modificarilor aduse de inginerii cehi: recalibrarea ECU-ului, modificarea treptelor de viteza, care au devenit mai lungi, si instalarea unui pachet aerodinamic, care scade coeficientul de frecare.

Multumita modificarilor suferite, Skoda Superb Greenline se poate lauda cu un consum de doar 5.1 litri la 100 de km si cu o valoare a emisiilor de CO2 de doar 136 g/km.

Versiunea ecologica a modelului Superb poate fi achizitionata in Marea Britanie cu un pret de 21.000 de euro.

Pentru aceasta suma publicul primeste un consum redus de carburant dar si o gama larga de dotari in standard, de la roata de rezerva de dimensiuni normale pana la cruise control.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru