Smart Forvision Concept debutează la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.09.2011
Smart aduce la Frankfurt conceptul care prefigurează viitoarea generaţie a lui ForTwo. Modelul va avea o platformă realizată împreună cu Renault şi va utiliza piese din plastic construite de BASF.

Smart aduce la Frankfurt un concept care prefigurează viitoarea generaţie de ForTwo. În timp ce versiunea de serie apare abia în 2014, cei de la Smart s-au grăbit să prezinte precursorul viitorului model, numit Forvision Concept. Versiunea de serie a acestui model va utiliza platforma creată împreună cu partenerii de la Renault-Nissan şi va fi oferită atât cu motorizări diesel, cât şi cu cu "benzinare" şi sisteme de propulsie 100% electrice. Motorul va fi amplasat în spate şi va angrena roţile din spate, la fel ca la celelalte versiuni ale lui ForTwo.

Potrivit unor surse, Smart Forvision este mai mic decât actualul ForTwo. Adevărata schimbare este la nivel estetic, unde designerii Smart consideră că au găsit trăsături estetice noi pentru o siluetă veche. Practic, ForTwo va păstra silueta care l-a consacrat, dar silueta respectivă va fi compusă din alte forme. Profilul va fi elementul cel mai uşor de distins al viitorului ForTwo, deşi blocurile optice vor aminti şi ele de generaţiile precedente.

Această decizie va duce la modernizarea lui ForTwo fără a risca pierderea clienţilor vechi. Cei de la Smart au apelat la nemţii de la BASF pentru design-ul lui Forvision, pentru a putea permite construcţia de rjante din plastic, celulă de pasageri din răşini şi numeroase alte componente din plastic.

Conceptul Smart Forvision are un tren de propulsie electric, ale căror specificaţii tehnice nu au fost încă detaliate. Sistemul de propulsie este asistat de un set de celule solare amplasate pe plafon, care ar ajuta la încărcarea bateriei. Graţie numeroaselor componente din plastic, acest concept ar trebui să aibă o masă redusă, fără a afecta rezistenţa structurală, dat fiind experienţa în domeniu a celor de la BASF.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru