Soferii britanici prefera aglomeratiile in defavoarea transportului in comun

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 01.08.2009
In urma unui studiu realizat de Fundatia RAC si compania Ipsos MORI, mai mult de jumatate din soferii din Marea Britanie nu ar renunta la masina personala pentru a utiliza transportul in comun.

Un studiu realizat recent in Marea Britanie arata ca mai mult de jumatate din soferi ar risca sa ramana prinsi in trafic decat sa renunte la masina in favoarea transportului in comun. Fundatia RAC si compania Ipsos MORI au realizat acest sondaj, denumit “The Congestion Challenge: A Review of Public Attitudes to Car Use and Congestion”.

Studiul arata ca numai 41% din soferi cred ca aglomeratia si blocajele din trafic reprezinta o problema, fata de un procent de 63% inregistat in cadrul aceluiasi studiu in anul 1999, desi numarul ambuteiajelor a crescut comparativ cu acel an. 53% din automobilistii intervievati au declarat ca mai degraba ar ramane blocati in trafic decat sa foloseasca transportul in comun, iar 77% sunt de acord cu cresterea numarului de autobuze.

In acelasi sondaj, 3 din 10 posesori de automobile ar alege ca mijloc de transport pentru o excursie un autobuz. 84 % dintre soferii care sunt afectati zilnic de aglomeratie spun ca nu s-ar putea adapta unei vieti fara automobilul lor.

Profesorul Stephen Glaister, director al Fundatiei RAC, spune: “Cu timpul, oamenii au ajuns sa priveasca aglomeratia ca un lucru obisnuit, si nu ca pe o problema.

Dar acest lucru este pus pe seama faptului ca aglomeratia creste, deci realitatea deprimanta trebuie sa fie aceea ca automobilistii au devenit resemnati. Publicul este de asemenea extrem de pesimist cu privire la ceea ce se asteapta de la sistemul de transport de maine.”

via | ukcars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru