SPANIA: Motocicliştii provoacă doar un sfert din accidentele în care sunt implicaţi

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Un studiu efectuat în Spania a relevat faptul că automobiliştii sunt principalii vinovaţi în accidentele în care motocicliştii ajung să fie răniţi.

Fundaţia Mutua Madrilena a făcut un studiu pentru a afla riscurile la care se supuns motocicliştii şi câţi dintre aceştia sunt vinovaţi de producerea unui accident. Aparent, în accidentele în care motociclistul este rănit, vinovatul este conducătorul unui alt vehicul. În comparaţie cu şoferii de automobile, motocicliştii sunt de şase ori mai expuşi riscului de a fi răniţi pe şosea. Vorbim acum de şoselele din Spania, unde se presupune că infrastructura este la un nivel superior faţă de cel din ţara noastră. În lipsa unei statistici propriu zise, estimăm că motocicliştii din România sunt cel puţin la fel de expuşi ca riderii din Spania.

Un alt rezultat interesant al acestui studiu este faptul că 8% dintre motocicliştii din Spania sunt afectaţi de un accident cel puţin o dată pe an, iar accidentul respectiv implică un alt vehicul. În cazul automobilelor, valoarea este de 19%. Aşadar, este mult mai probabil un impact cu un automobil decât un impact cu o motocicletă, în special dacă eşti la volanul unui alt automobil.

În schimb, există o diferenţă între tipurile de accidente şi consecinţele acestora.

Potrivit societăţii spaniole responsabile de acest studiu, printre cauzele principale ale accidentelor se numără viteza excesivă, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi lipsa de experienţă în manevrarea vehiculelor. În schimb, prezenţa motocicletelor în "unghiurile moarte" ale vehiculelor nu este considerată o cauză a accidentelor, semn că şoferii spanioli tind să se uite mai des în oglinzile laterale, iar motocicliştii sunt ceva mai atenţi decât omologii lor din România.

Via | Highmotor

Comentarii (3)

  • tomita
    dar nu se putea scrie in TITLU ca e in SPANIA. nu de alta dar e un obicei cretin si de jurnalist inferior sa arunce titluri scandaloase dar fara substanta.
    ne bucuram ca in spania motociclistii sunt mai civilizati, dar la noi in tara procentul este invers
    6 2
  • @tomita
    ai facut tu studiu si stii ca e invers. Daca ti-a taiat fata un scooter asta nu inseamna ca motociclistii nu-s disciplinati. mare majoritate a motociclistilor sunt mult mai disciplinati decat soverii de automobile. in primul rand este viata lor in joc, in al doilea rand motociclistii indisciplinati (de obicei tineri si nelinistiti, pana in 25 de ani) nu apuca multe zile pe roti, dupa accident sau se sperie si se lasa de motociclete, sau se cumintesc, sau in cel mai rau caz mor.

    PS. nu bagati in aceeasi oala scuteristii cu mototciclistii.
    1 2
  • ....
    mai intai soferii din bucuresti -romania sa fie disciplinati, mai ales cei cu masini din grupul VAG, care se cred cei mai tari, sa stea mai linistiti ca niciodata nu o sa faca o motocicleta, cu TDI-uri, V-uri, pe care le-au in dotare.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru