Spyker ar putea fi singurul investitor luat in considerare pentru Saab

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.01.2010
Singurul investitor pe care americanii de la GM il mai evalueaza pentru achizitia marcii Saab ramane Spyker Cars, care a propus o oferta de 400 milioane de dolari.

Potrivit unor surse familiare cu situatia marcii Saab, olandezii de la Spyker ar putea fi singurii investitori cu o sansa de achizitie a marcii din Trollhattan. In timp ce evalueaza oferta de la Spyker, americanii de la GM continua procesul de taiere a legaturilor pe care le au cu marca Saab, in cazul in care vor stabili ca marca nu va fi vanduta olandezilor de la Spyker Cars.

Spyker a oferit 75 de milioane de dolari sub forma de lichiditati si 325 milioane de dolari in actiuni in cadrul noii companii care va lua fiinta in urma acestei tranzactii. General Motors va pastra inca 100 de milioane de dolari din lichiditatile actuale ale celor de la Saab, daca totul merge conform planului. Decizia finala va fi luata peste cateva zile, dar detaliile tranzactiei ar putea fi schimbate subtil intre timp.

Marca Saab face parte dintr-un grup de patru elemente ale portofoliului GM de care americanii incearca sa scape. Inca de la preluarea acesteia din 1989, Saab nu a avut niciun an profitabil sub conducerea General Motors, iar situatia nu este deloc favorabila pentru marca suedezea.

GM a inchis deja marcile Pontiac si Saturn, iar Hummer este pe cale sa fie vanduta chinezilor. Saab ramane astfel singura marca neprofitabila din concernul General Motors in 2010. Cei de la GM vor face orice este necesar pentru a elimina pierderile, iar istoria, performantele si caracterul modelelor Saab nu ii vor opri pe acestia sa inchida marca definitiv.

Via | Inautonews

Comentarii (2)

  • clar....lumea s-a saturat pana peste cap....cam....nimic nou
    2 1
  • Saab
    Tot respectul pt automarket dar fratilor ne exasperati cu stirile despre saab.Iubesc aceasta marca dar ultimele "n"stiri de o luna si jumatate nu au spus nimic nou , vb colegului de mai sus.Ba ca se inchide, stai ca nu se mai inchide, ba sunt 3 investitori, ba mai e doar 1, ba pe gm nu ii intereseaza si vor inchide marca, dar stai ca iar apare inca un investitor, gm il ia in considerare dar tot merg demersurile de inchidere, dar surpriza saab testeaza break-ul prin nameti nestingheriti pt ca cercetarea la saab merge in continuare, dar stai ca daca se inchide se renunta la modele si nu vor fi rebranduite ca opel insignia in buick si atunci de ce se mai testeaza modele?????
    Veniti si voi cu o stire cand e sigura o treaba ca ne-am saturat de zvonuri.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru