STUDIU: Femeile sunt atrase de bărbaţii cu maşini sport

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.11.2010
Un studiu realizat de patru cercetători a scos la iveală faptul că bărbaţii care deţin maşini sportive sunt văzuţi de femei ca parteneri ideali pentru o relaţie de scurtă durată.

Posesorii de maşini sport au fost subiectul unui studiu realizat de cercetătorii Vladas Griskevicius, Andrew W. Delton, Theresa E. Robertson şi Joshua M. Tybur. Aceştia au chestionat 408 studenţi ai unei universităţi de stat în ceea ce priveşte sentimentele lor faţă de un posibil partener. La începutul testului, cercetătorii vorbeau cu fiecare student despre o persoană de sex opus, iar în timp ce conversaţia avansa, subiecţii primeau informaţii despre slujba sau educaţia individului respectiv.

Punctul culminant al testului se consuma în momentul în care studenţii aflau că persoana în cauză a achiziţionat un automobil nou. Pentru a vedea influenţa pe care maşina nouă o are asupra deciziei subiecţilor, cercetătorii au ales ca exemple un Porsche Boxster şi un Honda Civic. După aflarea acestei informaţii, studenţii au fost rugaţi să spună dacă şi-ar dori o relaţie de scurtă sau lungă durată cu persoana imaginară.

În urma acestui studiu a reieşit că posesorii de Porsche Boxster sunt catalogaţi de persoanele de gen feminin ca fiind portiviţi pentru o relaţie de scurtă durată.

În ceea ce priveşte bărbaţii, pentru aceştia modelul maşinii nu a avut un impact major asupra deciziei luate. Concluzia la care cercetătorii au ajuns a fost aceea că bărbaţii sunt nevoiti să facă o mulţime de lucruri pentru a atrage atenţia partenerilor de sex opus, în timp ce această regulă nu se aplică şi în cazul femeilor.

Via | TheCarConnection

Comentarii (15)

  • offfff offf
    daca mai era nevoie de un studiu pt asta=)) ii clar ca dintre un barbat cu un sharan si unu cu un 320 coupe femeia intreaga la cap o sal aleaga pe ala cu 320( presupunem ca cei doi sunt identici ca sa nu avem cazuri particulare)
    22 0
  • ha
    pai va luati dupa astia? ...de fapt femeile intorc capul dupa logan...
    22 2
  • Au studiat ei?
    Nu, serios?
    13 0
  • isa
    femeile sunt inebunite dupa decapotabile si dupa .....
    23 1
  • deci.........
    daca am un Lexus LS600HL nu atrag femei..........
    si daca am un Fiat Seicento Sporting ma ador asa-i????
    in ziua de azi toate-s materialiste si chiar daca conduci o Dacie 1100......te vor'iubi'.......cu conditia sa ai portmoneu 'greu'
    20 3
  • Alea nu is femeii care se uita dupa masini. Is mai asemenatoare cu alea de pe centura care se uita dupa tiruri
    11 0
  • .marius.
    Degeaba
    Cine stie ce pitipoance au raspuns la studiul asta. :))
    16 1
  • mda
    da mai bine agati cu scuterul tzenu???
    eu agat femei cu capul..ca mi-a pus una capat si gata:D:D:
    3 2
  • da, romania
    Numai in Romania se poate intampla asa ceva. Tara in care scara valorilor este inversata. Cu cat esti mai prost dar iti da tata bani, cu atat esti mai barbat.
    vanzari auto
    6 3
  • stefanel
    pierdere de timp
    Au fost nevoiti sa faca un studiu si sa intrebe 408 studenti doar ca sa afle o informatie pe care toata lumea o stie?
    Pe cand o stire despre studii cu subiecte de genul "painea ingrasa", "alcoolul imbata" sau "televizorul tampeste"?
    13 1
  • Si ce au mai cercetat cercetatorii respectivi?
    1 1
  • @mirel
    studiul asta e din state, nu de la noi. si fiind facut pe studenti ce puteau sa raspunda alea? ca vor un om responsabil, la 40-45 de ani, tata si sot bun, cu un chrysler voyager? normal ca pe studente le atrage un porsche, cu atat mai mult unul decapoptabil. iar pe pustanii de facultate putin ii intereseaza ce conduce gagica, important e sa "parcheze masina in garaj".

    iar daca ne gandim mai bine, chiar nu conteaza ca studiul e facut in sua, fiindca rezultatele cred ca tot alea erau si in sua si in japonia si in romania
    4 0
  • stefanel
    @Andy, putem sa tragem, astfel, si alte concluzii din studiul asta: ca majoritatea fetelor din facultate sunt niste 'bagaboante', care gandesc "daca X are o decapotabila, nu mai conteaza cum arata", iar majoritatea barbatilor sunt niste fraieri in limba dupa femei, care isi spun "daca Y are fund frumos si sanii mari, nu mai conteaza ce masina conduce". Corect?
    Pai ai dreptate, ar cam fi universal valabila treaba asta. :))
    2 0
  • BaditzaEx
    ce prosteala :))
    si barbatii sunt atrasi de masinile sport, si ce ?!, studiul culmea ridicolui, un studiu CAN-CAN :))
    pt ca masinile sport, inseamna adrenalina, aventura, tinerete, pasiune....si femeile si barbatii cauta / sunt atrasi de masini sport, nu in egala masura , dar cine poate comenta sau trage pareri acum , cum ca ar fi datorita ca femeile sunt mai materialiste sau mai puerile, inseamna ca este un pic Misogin si ar tre sa se Maturizeze !!!,
    in fond toate lumea stie ca femeile s-au nascut pe locul 2 ...=))
    4 0
  • ...
    ziceti-mi ceva nou, asta se stia.
    dar e superficial facut, trebuia sa zica masina sport si gata, k normal intre un boxter si un civic (si daca e ultimul model) o femeie alege boxter.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru