STUDIU: Soferii hibridelor conduc mai mult si iau mai multe amenzi

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.07.2009
Un studiu efectuat in SUA a relevat faptul ca soferii hibridelor conduc mai mult decat soferii automobilelor conventionale. Pe langa asta, soferii hibridelor iau amenzi de viteza mai des.

O societate de asigurari din Statele Unite ale Americii a efectuat un studiu pentru a observa obiceiurile si preferintele soferilor de automobile cu un tren de rulare hibrid. Rezultatele acestui sondaj au fost relativ socante – se pare ca soferii hibridelor parcurg mult mai multi kilometri decat soferii vehiculelor conventionale. Pe langa asta, soferii hibridelor sunt campioni la amenzi de viteza in Statele Unite ale Americii. Esantionul pe care a fost realizat acest studiu este de 360.000 persoane, care au fost intervievate intre 2007 si 2008.

Distanta parcursa anual de soferii hibridelor este, in medie, cu 3.200 kilometri mai mare decat cea parcursa de soferii tipici ai vehiculelor conventionale. Se pare ca acestia au realizat kilometri suplimentari seara si in weekend-uri. Perioada mai mare de timp petrecuta pe sosea de catre soferii hibridelor ii face mai vulnerabili la accidente, din cauza faptului ca sunt expusi mai mult traficului. Aceasta expunere la trafic ii face pe soferii hibridelor mai nervosi si mai grabiti, motiv pentru care iau amenzi de circulatie mai des.

Statisticile au aratat ca soferii modelelor Toyota Prius au luat 0.38 amenzi la 160.000 kilometri, pe cand soferii vehiculelor conventionale au luat 0.23 amenzi la 160.000 km. Modelul Toyota Prius este dat ca exemplu in acest sondaj deoarece acesta este cel mai popular hibrid din America de Nord.

Proprietarii hibridelor sufera si cand au probleme tehnice sau accidente, deoarece reparatiile sunt mai scumpe decat interventiile la automobilele conventionale. Costul total al reparatiilor unui hibrid este cu 31-45% mai mare fata de un automobil conventional de dimensiuni si performante comparabile.

Via | Straightline

Comentarii (2)

  • Nu gases socant ca circula in medie mai mult
    De fapt, asta a fost probabil unul din motivele care i-au determinat sa isi cumpere un hibrid - doar consuma mai putin. De asemenea, experienta imi spune ca soferii care circula mai mult au tendinta sa mearga mai repede.
    Ce gasesc cu adevarat socant este numarul mediu de amenzi. 0.23 in medie la 160.000Km? Chiar daca circula in mare parte pe autostrazi...insemna ca doar unul din 4 soferi a fost sanctionat pe parcursul a 160.000Km. Cred ca ii ustura tare la buzunar, pe loc si probabil si in pretul asigurarilor de sunt asa disciplinati.
    0 0
  • si....
    preferintele soferilor de automobile cu un tren de rulare hibrid...si propulsia cum e.....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru