SUA: Consumul de carburant este factorul decisiv în alegerea unei maşini

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.05.2012
Un studiu realizat de Consumer Reports a relevat faptul că americanii sunt interesaţi în principal de economia de carburant oferită de un model, caracteristici precum calitate şi siguranţă trecând în planul secund.

Consumer Reports a efectuat un studiu în Statele Unite ale Americii pentru a afla cerinţele clienţilor de maşini noi. Studiul lor a avut 2.009 respondenţi, dintre care 1.702 sunt adulţi care deţin deja un automobil, iar rezultatul său schimbă stereotipul care caracteriza americanii până acum câţiva ani. Cel mai important criteriu pentru americani la alegerea unui automobil nou este consumul de carburant, urmat de la distanţă de calitate şi de siguranţă. Două treimi dintre cei care au răspuns la sondajul telefonic Consumer Reports au declarat că vor de la viitorul lor automobil să fie mai economic decât actualul, iar aproape toţi au spus că preţurile ridicate ale carburanţilor i-au făcut să-şi dorească o maşină mai eficientă.

Performanţele dinamice ale unui nou automobil au rămas un criteriu principal pentru doar şase procente dintre cei care au răspuns la acest sondaj, subliniază cei de la Consumer Reports. Dintre cei 2.009 respondenţi, 37% au declarat că economia de carburant este primul criteriu în alegerea unui nou automobil.

Al doilea criteriu din punctul de vedere al importanţei este calitatea vehiculului respectiv, ales cel mai important criteriu de 17% dintre respondenţi, în timp ce siguranţa este prioritară pentru doar 14% dintre respondenţi.

"Când preţul carburanţilor este mare, clienţii sunt întotdeauna tentaţi să-şi vândă maşina pentru a cumpăra un model mai eficient, ca să facă economie la alimentarea cu carburant. Cercetările noastre au arătat faptul că este mai bine să-ţi păstrezi maşina actuală – dacă nu este mai veche de trei ani – decât să alegi o maşină mai economică doar pentru consumul de carburant redus. Explicaţia este simplă – deprecierea unui vehicul nou te va costa mai mult decât economiile înregistrate la staţia de alimentare cu carburant.", a concluzionat Jeff Bartlett, editor adjunct pe departamentul auto al Consumer Reports.

Via | Autoblog

Comentarii (9)

  • hai cu Iranul ca fac americanii economii...
    Este scumpa benzina la ei, da... Iar consumul redus are o alta dimensiune in SUA
    12 8
  • Mi se pare normal
    Odata si odata trebuiau sa se gandesca si americanii la mediu si la economiile petrolului!!!europenii incercau sa faca cat mai multe economii iar americanii faceau numai prada!!!Tuturor ne plac masinile cu motoare V8 sau V12 de 6000 cm3,dar tre sa ne gandim putin,ca la urma urmii toate astea vor costa scump,ma refer mai in viitor!!!
    14 2
  • adevarul ca redneckssu' a fost obisnuit de 5 generatii sa i se fluture de pretul ridicol de mic al carburantilor....acum incep sa simta realitatea cruda. Realitatea ca petrolul asa zis ieftin e pe duca si pentru a avea acces la cel ramas (scump de extras) ebuie sa scoata verzisorii. Castigatorii vor fi japonezii, sud-coreenii si aliantele cu europenii.
    6 5
  • Ei se plang de preturi ridicate la carburanti? Cand ei platesc 3.2 lei / litru de benzina? Cred ca ar iesi toti in strada daca ar avea preturile Europei. Oricum, e o schimbare in spre bine in mentalitatea lor de... americani.
    16 5
  • pretul benzinei ?
    ei se plang? cand ei fac plinul cu 25-30 de dolari ? adica galonul de benzina e la 2,... ceva dolari ? Hadouken care e defapt pretul in america?
    mai fa niste calcule. oricum e bine ca mai fac si ei economie la carburant. oricum au consumat cam prea mult pana acuma sa mai lasa si la altii.
    6 6
  • Bluf...
    Tocmai americanii fac apologia consumului redus şi tocmai ei, naţiunea cu cel mai puternic PIB din lume, îmbrăţişează atitudini eco? Păi se confirmă încă o dată cât sunt de făţarnici, aşa cum a subliniat voalat @dan_grc mai sus. Numai nişte minţi damblagite pot concepe paradoxuri de genul carburanţi ieftini din sursele altora…Iar printre cei care au ales calitatea şi siguranţa se numără sigur şi amatori de “suedeze”…După noua “etică” americană de evaluare auto, n-ar mai dura mult până când vom vedea Dacii parcate la Casa Albă...Iar dacă grangurii celor trei mari concerne de peste Ocean vor mai trăi groaza unei noi recesiuni prevestitoare de faliment, astfel încât să fie nevoiţi s-o apuce din nou via Washington pentru mila Guvernului, poate vor fi destul de inspiraţi să renunţe la avioane de lux pentru deplasare şi să se axeze pe un mijloc accesibil şi la ordinea zilei, ca să fie întâmpinaţi de către US President cu tradiţionala urare: “Bine aţi miovenit!”
    7 16
  • @levi_craiven
    Pretul mediu este de 3.6$ pe galon.
    http://gasbuddy.com/gb_gastemperaturemap.aspx
    7 0
  • la ei e un consum "mic" doar daca e sub 10L/100km .... si pe deasupra ei considera masinile japoneze sau europene scumpe (unde mai pui si patriotismul?) .... asa ca daca vine un nou model de sa zicem jeep grand cherooke si nu mai are v6 de 4.7 ci de 3.6 .... e normal ca e mai economic data fiind diferenta de cilindree si atunci apare celebrul "criteriu al economiei de craburant" .... e si ala bun, dar ar trebui sa ajunga si ei la vreo 8-10/galon ca sa isi bage cumva mintile in cap ! oare de ce producatorii auto nu aduc la ei motorizari mai mici sau diesel ? sint "lenese" nu "trag", se termina motoarele repede ! astea-s balivernele ce le au ei in cap! si ca sa scoti asa ceva din capatinile lor nu e usor si e nevoie de masuri dure ca sa se trezeasca la realitate .... asa au fost indoctrinati ei ! eu am povestit cu un tip si ii ziceam ce motorizari sint in europa pe modele ce se vind si in america de nord si nu voia sa creada !
    1 2
  • replica
    Domnilor EUROPENI in Nord America majoritatea populatiei detine minim doua masini si daca oameni se plang pt scumpirea carburantilor,este pt ca aici un dute vino pana la servici si atat ai undeva intre 50/60 km minim si la doua masini se simte, asta ar fi una si alceva ;de ce nu incercati voi sa faceti o simpla asigurare in Nord America sa vezi ca sub 1800/3000$ pe an nu scapi asta daca nu ai incidente asa ca ciocu mic.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru