SUA: Ford a primit un împrumut de 250 de milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
Ford a primit 250 de milioane de dolari pentru a demara un program de creştere al exporturilor. Tinţa lor este de 200.000 unităţi pe an.

Americanii de la Ford au primit garanţii în valoare de 250 de milioane de dolari pentru un împrumut în valoare de 3.1 miliarde de dolari. Împrumutul le va fi acordat de Banca de Export-Import a Statelor Unite ale Americii şi are scopul de a susţine exportul a 200.000 de unităţi pe an. Acordarea finanţării a fost anunţată de preşedintele Barack Obama în cadrul unei vizite oficiale la fabrica Ford din Chicago, care va angaja 1.200 de oameni.

Preşedintele Barack Obama a vizitat în cadrul săptămânii trecute şi fabrici GM şi Chrysler. Cele două companii au primit împrumuturi de la stat în valoare de 85 de miliarde de dolari, fără de care aceştia ar fi intrat în insolvenţă şi ar fi adus în genunchi întreaga industrie auto din Statele Unite ale Americii, incluzând furnizorii şi marca Ford. Ford nu a avut nevoie de un împrumut până în acest moment, iar banii acordaţi de Banca de Export-Import din SUA sunt oferiţi doar pentru acţiunea legată de sprijinrea exporturilor, nu pentru susţinerea activităţii interne.

În altă ordine de idei, Bill Ford va primi un cec în valoare de patru milioane de dolari drept recompensă pentru munca sa în cadrul companiei Ford din ultimii ani. Bill Ford a renunţat la salariul său de la Ford în 2005 şi s-a angajat să primească bani abia după ce compania se va întoarce la profitabilitate.

Cei patru milioane de dolari primiţi reprezintă doar diferenţa de bani pe care ar fi primit-o din 1 ianuarie 2008, când Ford a început să redevină profitabil.

Via | Autocar | Autoblog 

Comentarii (1)

  • george
    VRAJEALA DE DOI LEI VECHI
    Au dat de dracu` si astia. Noroc cu guvernul bolsevic si cu tiparnita lui de bani...

    Ei nu sunt in stare sa-si pastreze cota de piata in US unde iau bataie de la japonezi si vor sa concureze cu ei si cu nemti + coreeni pe alte piete...Se duc la vale si astia...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru