SUA: VW şi Audi recheamă în service 168.275 de TDI-uri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.10.2011
O problemă la rampa de injecţie a motoarelor 2.0 TDI ale modelelor VW Jetta, Golf şi Audi A3 vândute în Statele Unite ale Americii a dus la o rechemare în service ce însumează aproape 170.000 de unităţi.

Volkswagen AG a anunţat o campanie de rechemare în service pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Potrivit celor de la NHTSA, rechemarea vizează unităţile 2.0 TDI ale modelelor Jetta din generaţiile 2009-2012, Golf 2010-2012 şi Audi A3 2010-2012. Problema apare la nivelul rampei de alimentare a injectoarelor, care rezonează cu injectoarele din cauza frecvenţei ridicate la care operează cele din urmă. Această rezonanţă duce la vibraţii, care pot duce la crăpături în conductele de alimentare cu carburant, ce pot provoca o scurgere şi un eventual incendiu.

Oficialii Volkswagen spun că nu au cunoştinţă de un incediu, accident sau rană cauzată de această problemă. Campania de rechemare din Statele Unite ale Americii va începe în curând şi va include 168.275 de unităţi şi toate aceste vehicule vor fi reparate gratuit. Reparaţia implică înlocuirea conductelor de alimentare cu carburant şi montarea unui amotrizor special pentru a reduce vibraţiile. Oficialii mărcii germane spun că problema afectează doar anumite unităţi, de aceea vor repara doar anumite vehicule în cadrul acestei campanii.

Cei de la Volkswagen spun că doar 20% dintre modelele care vor fi rechemate în service ar putea avea probleme cu conductele de alimentare. Aparent, un furnizor a utilizat o piesă defectă la asamblarea injectoarelor, iar problema apare doar la unul dintre cele patru injectoare. Investigaţiile celor de la Volkswagen au început în martie 2010, când au depistat o scurgere de carburant.

Dintre toate modelele Volkswagen vândute în Statele Unite ale Americii în ultima lună, 22% au motoare diesel.

Via | MSN

Comentarii (21)

  • o scurgere şi un eventual incendiu
    motorina nu se aprinde fara compresie, deci e imposibil sa ia foc de la scurgere chiar daca ar avea contact direct cu o flacara
    7 34
  • Ma mir ca americanii cumpara diesel
    2 7
  • @razvanis
    Explicaţia vine de la NHTSA.
    Oricum ai pune-o, e o scurgere de carburant, chit că poate sau nu să ia foc.
    14 4
  • razvanis
    :))) Auzi la el, nu ia foc fara compresie :))?
    Ia toarna motorina pe jos si da-i foc cu bricheta, sa vezi ce repede ia foc, copacule!
    29 5
  • :)))))))
    E copac rau! =)) E incredibil ca o persoana care se vrea a fi cunoscatoare in domeniul auto sa poata gandi asa.
    13 1
  • george
    CHIAR SI AMERICANII CUMPARA TDI-URI...SI NU PUTINE
    @dan_grc

    Pentru ca deh, consuma mai putin iar asta a inceput sa conteze chiar si in America unde lumea a saracit bine de tot iar perspectivele sunt tare imputite...Ca sa nu mai spunem ca TDI-urile astea au fost 2 ani la rand GREEN CAR OF THE YEAR iar in programul Rabla americanesc (Cash for Clunkers) s-au calificat la prima cea mare (4500 de parale americane parca), la fel ca Prius-ul...

    @ LOOL

    Daca torni motorina pe jos si-i dai foc cu bricheta se aprinde...in 5 ore...daca ai noroc...`nea Bradut...

    In schimb, poate lua foc daca pica pe o galerie de evacuare incinsa sau ceva asemanator ceea ce nu e cazul la motoarele astea care au rampa in fata si galeria in spate.

    Culmea, riscul de aprindere este mai mic decat riscul de accident pentru masinile care vin din urma si care ar putea sa patineze ca pe polei pe motorina cursa pe jos (daca e ceva mai multa). Vorbesc in calitate de patit.
    7 7
  • Alex Radoi
    @razvanis
    Doamne, ce aberatii pot spune unii. Sunt uimit. Si culmea, ai si cateva plusuri. In locul tau, dupa faza asta nu as mai scrie pe aici, sau macar mi-as schimba nick name-ul. :))) Vaaai, cat rad...:)))

    P.S.: Daca iti ia foc casa sau masina (Doamne, fereste! Nu-ti doresc.) Sa incerci sa stingi incendiul cu motorina. O sa ajungi la stiri.:)))
    12 0
  • @
    De aceea, eu as incerca sa avit motorizarile 2.0TDI 140CP, indiferent ca sunt din 2020 sau 2006, noi sau sh. Doar varianta de 170cp, m-ar tenta.
    5 5
  • bai goarge esti atat de berbec ca te vad oamenii de la o posta

    pt know how ul tau- diesel-ul este cel mai poluant combustibil din cate exista la statiile de benzina.

    emite noxe mult mai nocive decat benzenul(@benzina)

    cifra de CO2 e vacs in cazul diesel ului

    tu esti ala care tine partea la vw nu?

    =))
    8 4
  • vw??? cea mai ? "fiabila marca de pe suparafata globului?"v nu se poate astia mint :))
    15 3
  • vw??? cea mai ? "fiabila marca de pe suparafata globului?"v nu se poate astia mint :))
    10 4
  • paule inainte sa il faci pe george berbec mai bine ai incerca sa aprinzi 100ml disel pe asfaltul din fata blocului! dc reusesti esti mare!
    6 2
  • Asa georgele, ridica in slavi panaramele de Vw-uri.
    Motorina se aprinde repede de la o bricheta,cap de bivol.
    Numai prostii spui,georgele....
    9 4
  • Cum ma sa nu arda motorina daca ii dai foc ?
    Tu te auzi ce spui ? Eu zic sa iti inmoi putin degetul in motorina si sa incerci....vezi daca se aprinde ...
    8 0
  • @RIVALII
    Ba oameni buni cumparati BMW indiferent pe BENZINA sau DIESEL au cele mai calitative motoare din lume , ARTA ,...
    Oricum cred ca americanii fac recall-uri la masinele germane pentru a le mai scadea imaginea , ca va zic la sigur masinele lor au MII DE PROBLEME si nu e atata ZARVA ,.
    Eu sunt in SUA si vorbesc pe BUNE pentru ca conduc din pacate masina americana , MERCURY GRAND MARQUIZ din 2008 de 4.6 litri si vreo 250HP cu un consum de doi lei 8-10 mile la GALON.
    Si imi face capricii masina destul de des, dar asta e la moment nu-mi permit un BAVAREZ dar sper ca in viitorul apropiat sa cumpar marca aceasta aici in sua BMW e liderul nemtilor americanii iubesc la nebunie aceasta marca , BMW .
    3 4
  • ioi
    au ajuns si cocalari in sua
    5 1
  • rele bune cum sant
    bravo vw pt ca aveti vanzari bune in sua pe cand alti privesc de pe margine(reno, opel citroen,etc) cu invidie......apropo @bmw pazea vine audi din spate
    2 2
  • Doamne mare-ti e gradina
    Observ ca pe siteul asta intra mai mult adolescentii dornici de afirmare pe net si cativa bezmetici care lauda nu stiu ce marca. Altfel nu-mi explic cum un comentariu in care se spune benzina e una si aceiasi cu benzenul are atatea voturi pozitive.
    In fond n-ar trebui sa ma mire, avand in vedere cati au luat BACul.

    Pentru cultura generala a domnului paul:

    Benzenul (C6H6) este hidrocarbura exponentiala in chimie foarte cunoscuta datorita structurii sale simetrice. Benzenul nu poate fi benzina pentru simplul fapt ca la 5,5 grade Celsius se solidifica. E adevarat ca e folosit in amestecuri cu alte hidrocarburi ca aditiv.

    BENZINA are ca element principal Izooctanul (C8H18) a carui concentratie in amestecul de hidrocarburi ce formeaza benzina care o bagi tu in rezervor da Cifra Octanica.

    Ma scuzati pentru interventia mea in disputa dumneavoastra. Va las sa dezbateti mai departe care masina e mai tare.
    4 1
  • Hihihi
    @BMW
    Bai BMW, ce faci tata, parca te laudai ca ai M3. Acum ce s-a intamplat te-a lovit criza nu-ti permiti nici o pisicuta? E bine totusi ca in incoerenta limbajului esti consecvent.
    1 0
  • vwc-ul
    Tdi e de fapt un fesei...
    0 2
  • ****
    si cand spune-am ca sunt probleme cu 2.0 tdi ....... toti cu manute rosi ,ca s-a rezolvat problema din 2008 .....acum ce mai spuneti ??? nu e adevarat
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru