Succesorul lui Ford GT va fi un model ecologic

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Ford se gândeşte să lanseze un succesor al modelului GT. În cazul în care acesta va debuta pe piaţă, vom vorbim de un supercar ecologic, cel mai probabil un model electric.

Modelul Ford GT ar putea avea un succesor în viitor. Acesta a fost introdus în producţie în 2003 şi a ieşit din fabricaţie în 2007. La vremea aceea, Ford a motivat sistarea producţiei cu debutul lui Shelby GT500. Ulterior, cei de la Ford nu au anunţat nimic despre GT, iar situaţia economică globală a stopat majoritatea discuţiilor despre supercar-uri. Potrivit celor de la MotorTrend, Ford cercetează posibilitatea dezvoltării unui succesor al lui GT.

Succesorul lui Ford GT nu va mai avea un motor cu combustie internă, sau va fi echipat cu un tren de propulsie hibrid. Ford nu ar fi primul constructor cu un supercar electric, aşa că americanii vor trebui să "tragă tare" pentru a realiza ceva cu adevărat inedit. Preţul modelui ar fi cel puţin la fel de ridicat ca al lui Ford GT, acesta trecând cu bine de 100.000 de dolari. Pentru moment, informaţiile despre acest model sunt limitate, din moment ce nici cei de la Ford nu ştiu sigur dacă îl vor construi.

Ford GT pleca din fabrică echipat cu un motor V8 de 5.409 centimetri cubi. Unitatea furniza 549 CP la 6.500 rpm şi dezvolta un cuplu motor de 678 Nm la 3.750 rpm.

Supercar-ul american accelera de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Consumul de carburant al acestuia în regim urban era anunţat la 19.6 litri la sută, în timp ce regimul extra-urban marca un consum de 12.4 litri la sută. În comparaţie cu supercar-urile anului 2010, Ford GT prezenta un consum de carburant exagerat, dar oferea performanţe destul de apropiate de rivalii actuali.

Via | MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru