Suedia nu va nationaliza Volvo si Saab

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.01.2009
Statul suedez nu are nicio intentie de a deveni proprietarul marcilor Saab si Volvo, dupa ce GM si Ford au anuntat ca vor sa le vanda.

Secretarul de Stat din Ministerul suedez al Industriilor, Joran Hagglund, a declarat luni ca Statul suedez nu va nationaliza in niciun caz companiile Volvo sau Saab in urma anunturilor prin care posesorii acestora, Ford si General Motors, vor sa le scoata la vanzare.

"Statul suedez nu are niciun motiv politic sau ideologic de a deveni proprietarul uneia sau al ambelor marci in discutie. In plus, nu exista in acest moment in analiza niciun demers suplimentar de ajutor in directia celor doi constructori", a declarat Joran Haglund.

Guvernul suedez anuntase deja din decembrie faptul ca sectorul industrial auto va primi, sub forma de ajutor de Stat, 2.35 miliarde de euro. In acest sens, Secretarul suedez de Stat a anuntat ca aceasta suma nu a fost conditionata in vreun fel de catre statul nordic, cei doi constructori avand libertatea de a face disponibilizari, in cazul in care considera ca aceasta mutare este strict necesara in contextul economic actual.

via | Autoactu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru