Superbus: Super-autobuzul olandez de 800 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.04.2011
Un grup de studenţi olandezi a dat naştere unui prototip inedit botezat Superbus. După cum o sugerează şi numele, este vorba despre un super-autobuz electric de 800 de cai putere.

Esential

250 de km/h este viteza maximă a super-autobuzului.

Studenţii unei universităţi de transporturi din Olanda au dat naştere unui proiect îndrăzneţ, care a vizat dezvoltarea unui autobuz electric de 800 de cai putere. Cifra pare la fel de impresionantă ca şi aspectul exterior. La proiect şi-au adus contribuţia Wubbo Ockels, fost astronaut olandez, şi Antonia Terzi, inginer şi specialist în aerodinamică la echipa de Formula 1 BMW-Williams.

Autobuzul este pus în mişcare de mai multe motoare electrice, ale căror putere însumează 800 de cai putere. Mulţumită resurselor stocate în baterii litiu-polimer, super-autobuzul de 15 metri lungime, construit pe o platformă din fibră de carbon, poate transporta fără probleme un total de 23 de persoane. Chiar şi aşa, viteza maximă se opreşte la 250 de km/h. Pentru cei care îşi fac probleme de autonomie, Superbus garantează rularea a peste 210 kilometri cu energia stocată într-o singură baterie.

Autobuzul studenţilor olandezi vine cu 16 uşi cu deschidere verticală, opt pe fiecare parte, şi scaune aşezate faţă în faţă cu spaţiu de depozitare.

 

via | egmcartech

Comentarii (1)

  • asta este foarte veche si deja exista pe automarket!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru