Tata Nano a trecut de crash test-ul din Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.07.2009
Tata Nano a fost testat cu succes la impactul frontal si lateral de catre cel mai important organism din Marea Britanie.

Britanicii au testat versiunea indiana a lui Tata Nano in centrul de testare MIRA, sub supravegherea unui inspector al Autoritatii de Certificare de Vehicule din Marea Britanie. Facilitatea de testare MIRA este unul dintre cele mai importante organisme de testare din Europa si cel mai mare centru de acest gen din Marea Britanie. Englezii au testat modelul Tata Nano la impactul frontal si la impact lateral folosind o procedura identica cu cea utilizata de organismul independent EuroNCAP. Aceste teste sunt mai stricte decat cele obligatorii in India, normele folosite astazi in Marea Britanie urmand sa fie implementate in India abia peste trei ani. Spre deosebire de testele EuroNCAP, crash test-ul efectuat de englezi nu este clasificat cu puncte ci doar cu admis/respins.

Modelul Tata Nano a reusit sa treaca fara problemele de testele britanicilor, in ciuda faptului ca modelul testat nu reprezenta o versiune creata pentru piata din Europa. Viteza de impact de 56 km/h nu a fost un adversar de temut pentru cea mai ieftina masina din lume. Indienii de la Tata Motors au marturisit ca au supus modelul Nano unor teste similare in urma cu ceva vreme si ca erau convinsi ca vor trece de acest test, dar sunt incantati de rezultat.

Pe viitor, Tata Motors va introduce o versiune europeana a lui Nano, care va fi testata si de EuroNCAP, oficialii companiei indiene asteptandu-se sa obtina un punctaj general de patru stele cu modelul Nano.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • Mita...
    Cat au luat aia ca sa faca publicitate brotacelului?;))
    3 4
  • as21ro
    4 stele...
    astia vor 4 stele???unde? pe mormant?
    3 3
  • mda
    Foarte interesant ! Cat mai multe informatii despre masini de acest gen , masini mai putin cunoscute. Abia astept noutati despre Tata Motors.
    3 1
  • tata nano
    in cazul in care alerg si nu sunt atent cand un TATA NANO imi taie calea, va asigur de faptul ca atunci cand am sa il lovesc se va rasturna de 3 ori.
    4 0
  • o poza?
    O poza cu masina dupa impactu frontal nu aveti? Zvonuri d-astea ca a trecut "fara problemele"... nu ma incalzesc.
    Un test de stabilitate cand fac englezii? :D
    3 0
  • ionescu
    ptr JCK
    JCK...eu am o TATA SAFARI!.......nu vrei sa iti tai eu calea sa vedem ce fel de mop sa folosesc cand te culeg de pe jos?....hahahahahahaha
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru