Tentativă de record: Nissan Leaf a încercat să atingă 150 de km/h în marşarier

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Organizatorii Festivalului Vitezei de la Goodwood le-au interzis celor de la Nissan să efectueze urcarea pe deal în marşarier la bordul lui Leaf deoarece aceasta prezintă prea multe riscuri.

Săptămâna trecută, oficialii Nissan anunţau un plan ambiţios alături de Leaf la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Mai precis, o versiune standard a lui Leaf urma să primească o înlăturare a limitării de viteză în marşarier, iar vehiculul urma să fie condus de pilotul Terry Grant în marşarieri pe pista de la Goodwood. Potrivit celor de la Nissan, vehiculul ar fi putut să atingă o viteză de până la 150 km/h în marşarier, graţie faptului că Leaf are o singură treaptă şi un motor electric, ce i-ar fi permis o asemenea performanţă.

Organizatorii Festivalului Vitezei de la Goodwood au considerat că modificările operate lui Leaf nu au fost încă testate, aşa că există o serie de probleme de siguranţă pe care le întâmpină. Mai precis, organizatorii nu îşi pot da acordul ca Leaf să concureze în acel eveniment fără ca modificările respective să fi fost testate anterior sau omologate de o autoritate competentă.

Cei de la Nissan ar fi obţinut titlul de "cel mai rapid vehicule care a urcat la Goodwood în marşarier" dacă ar fi avut voie să concureze şi totul ar fi mers "ca pe roate". Organizatorii evenimentului de la Goodwood nu erau deranjaţi de ideea în sine a recordului – aceea de a circula cu un vehicul în marşarier cu o viteză de peste 100 km/h, ci de eventualele probleme cauzate de modificarea trenului de propulsie al lui Leaf.

Via | AutoblogGreen

Comentarii (8)

  • in marsarier cu ei !!!!!!!!!
    .........dacă ar fi avut voie să concureze şi totul ar fi mers "ca pe roate".:)))))))))))))))IN MARSARIER!BAIETII SE PLICTISESC RAU...ASTA E CLAR:)
    1 15
  • excelenta initiativa
    wow! in marsarier la 150 km... cine vrea niste senzatii tari sigur trebuie sa treaca Nissan Leaf pe lista lor
    17 2
  • Eh...
    Pe o pista libera, cu volanul blocat si se poate testa...
    3 1
  • zarnesteanu
    De fapt dept. de marketing pissan
    A interzis testul. Pentru a nu arata publicului directia reala spre care se indreapta firma.

    Intr-adevar de mare folos sa mergi 150 km/h cu spatele. Astia sigur is neam cu Mater.
    3 15
  • eh e o chestiune de timp... trebuie sa omologheze masina o "autoritate competenta" si pe urma sa puna un pilot japonez la volan... iti trebuie sange de kamikaze pentru asa ceva
    13 2
  • Are si marsarier tigaia asta?!
    7 12
  • dar tu ai puful dat jos de pe fata?
    10 2
  • e tare
    masinile electrice prind suta cam cat o motocicleta de repede, pt ca rpm este foarte mare deseori depasteste 12.000 rot/min, partea proasta e motorul se incalzeste f repede la viteze f mari, iar apoi stai sa se raceasca...oricum sunt convins ca e o senzatie de avion cuplul pe care il dezvolta.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru