Tesla Model S se transformă în "smartphone pe roţi" cu ajutorul aplicaţiilor speciale

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.03.2011
Clienţii viitorului Tesla Model S vor putea instala aplicaţii speciale la bordul acestui vehicul.

Oficialii Tesla Motors au anunţat că viitorul Model S va suporta aplicaţii dezvoltate de terţi, într-o manieră similară cu cea a smarthphone-urilor. Aşadar, un client de Model S va putea să-şi integreze în consola centrală o serie de aplicaţii care să îl ajute să gestioneze mai eficient energia lui Model S şi să-şi îmbunătăţească stilul de condus. Recent, constructori precum Ford, General Motors şi Toyota au lansat sisteme multimedia on-board care permit instalarea unor aplicaţii create de dezvoltatori independenţi. Pentru moment,nu este specificat dacă aceste aplicaţii vor fi gratuite, dar sunt şanse ca acestea să fie oferite contra-cost pentru a evita reclamele.

Şeful Tesla Motors ar avea şi o soluţie rapidă de achitare a acestor aplicaţii, deoarece Elon Musk este co-fondatorul PayPal. Aşadar, Musk ar câştiga din două părţi – odată cu vânzarea automobilului propriu-zis, iar cel de-al doilea venit ar fi obţinut în urma tranzacţionării prin PayPal a aplicaţiilor dedicate acelui vehicul.

Potrivit primelor informaţii, aplicaţiile respective ar putea face orice de la actualizarea unei "stări" pe Twitter sau pe Facebook, până la afişarea informaţiilor meteo sau a unor clip-uri video la semafor.

Cei de la Tesla Motors sunt legaţi de lumea high-tech şi au încercat să sublinieze acest lucru şi atunci când şi-au denumit modelele. Spre exemplu, noul Roadster este denumit 2.5, sugerând o versiune îmbunătăţită pe modelul folosit în IT. Ţinta acestei strategii este de a atinge un succes de nivelul celebrului App Store, care a devenit unul dintre cei mai mari comercianţi de muzică din lume. Cei de la General Motors se bucură deja de o reacţie foarte bună a clienţilor, aplicaţiile acestora fiind descărcate de 56.000 de clienţi de la debutul acestor facilităţi în 2010.

Via | Independent.co.uk

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru