Tesla Roadster vine in Europa anul viitor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.03.2008
Supercarul electric Tesla Roadster va debuta in Europa la inceputul anului viitor din cauza raportului dolar-euro.

Esential

98.000 de dolari costa Tesla Roadster in Statele Unite.
900 de comenzi a inregistrat Tesla pentru noua supercar electric.

Devalorizarea dolarului in raport cu euro aduce tot mai multe vesti proaste pentru americani si bune pentru europeni. Dupa ce ieri va anuntam ca Audi va retrage varianta hibrida a SUV-ului Q7 de pe piata SUA, revenim astazi cu noutati despre Tesla, care la o saptamana dupa demararea productiei Roadster-ului electric, anunta ca va debuta pe piata europeana mai devreme.

Motivul invocat de oficialii constructorului american de nisa este acelasi: deprecierea dolarului in raport cu euro. In acest moment, majoritatea componentelor folosite pentru asamblarea supercarului electric sunt importate de peste Ocean in timp ce o parte din procesul de productie are loc la uzina Hethel din Anglia.

Darryl Siry, director de marketing si vanzari la Tesla, a declarat ca aducerea noului Roadster in Europa va aduce un profit mai mare companiei. Noul Tesla Roadster nu va debuta insa anul acesta, lista de asteptare creata pentru piata din SUA insumand in acest moment peste 900 de cereri.

In conditiile in care Tesla produce pentru inceput doar un exemplar pe saptamana, cifra urmand sa creasca in lunile urmatoare la cinci si apoi 10, se pare ca debutul pe piata din Europa va fi amanat pentru primavara anului viitor.

Tesla Roadster se vinde in acest moment in Statele Unite cu 98.000 de dolari, constructorul american tintind pentru 2009 o cifra de vanzari de 1800 de exemplare.

Se pare ca supercarul electric nu va fi unicul produs din gama Tesla, americanii intentionand sa lanseze si un sedan cu patru usi in 2010.

via | AutoUnleashed

Taguri: Audi, Q7, Roadster, Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru