Tesla si Daimler se pregatesc sa produca vehicule electrice accesibile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Directorul companiei Tesla a anuntat ca vor produce doua vehicule electrice accesibile impreuna cu Daimler.

Primele detalii despre parteneriatul semnat intre Tesla si Daimler au fost scoase la suprafata de catre Elon Musk, directorul companiei Tesla. Elon Musk a dezvaluit faptul ca Tesla si Daimler vor colabora pentru a crea vehicule electrice accesibile pentru "omul de rand".

Parteneriatul dintre cele doua companii va fi fructificat sub forma a doua modele electrice cu un pret accesibil. Cele doua modele electrice dezvoltate de Daimler si de Tesla vor avea un sasiu de provenienta Daimler si vor avea tehnologie Tesla. Pe langa aceste vehicule, Tesla va oferi in continuare modelul Roadster si sedanul Model S. Daimler va folosi tehnologia Tesla pentru a produce o versiune electrica a modelului Smart, iar primele 1000 unitati vor avea un tren de rulare produs de Tesla.

Controversa din jurul lui Tesla Model S a atins noi cote dupa ce Elon Musk a dezvaluit preturile pieselor de schimb pentru acest model. Criticii proiectului Model S pretind ca acest vehicul nu va costa 49.000 de dolari, ci va avea un pret mult mai mare.

Alte voci declara ca vehiculul va fi lansat la acest pret simbolic, dar nu va fi echipat cu elementele de lux cu care a fost prezentat atunci cand a fost dezvaluit. Unul dintre elementele controversate este ecranul de 17 inch amplasat in bord, care are rolul de a controla intreaga interfata multimedia a vehicului, dar si sa afiseze informatiile vitale ale acestuia. Ecranul este touchscreen si este intregrat in mod elegant in consola centrala.

Via | Edmunds

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru