TOP 10: Cei mai prosti soferi in functie de meserie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.02.2010
Un studiu realizat de un portal de asigurari auto din SUA a relevat faptul ca avocatii si judecatorii sunt cei mai periculosi soferi din America de Nord.

Un studiu facut de cei de la Insurance.com a relevat faptul ca avocatii si judecatorii sunt cei mai periculosi soferi pe care ii asigura acestia. Se pare ca 44% dintre avocatii care au vrut sa isi faca asigurare la insurance.com au avut un incident inainte de a face o cerere pentru o noua polita de asigurare. Cea mai putin periculoasa categorie profesionala ar fi cea a atletilor, dar si a casnicilor. Se pare ca persoanele care sunt nevoite prin natura meseriei sa se grabeasca si trebuie sa faca mai multe lucruri in acelasi timp au o sansa mai mare de a face un accident, in timp ce persoanele care au copii sunt mai temperate si evita aglomeratia.

Cea de-a doua profesie care este predispusa la accidente auto este legata de domeniul financiar si se refera la toti care lucreaza in acest domeniu, de la contabili la bancheri. Pe locul trei se situeaza lucratorii guvernamentali, in timp ce locul patru este ocupat de chelneri si barmani. Pe locul cinci se afla intreprinzatorii privati, iar pe locul sase se afla veterinarii.

Locul sapte este ocupat de cei care lucreaza in publicitate si marketing, pe cand locul opt este ocupat de stilisti.

Ultimele doua profesii din acest top sunt cele de antrenor si asistenta medicala. Desi la prima vedere un asemenea clasament este realizat strict pentru amuzament, asiguratorii din Statele Unite ale Americii stabilesc tarifele in functie de categoria profesionala, legata strict de categoria de risc a asiguratului. Pentru moment, sistemul de asigurari civile obligatorii din Romania aplica un singur sistem de bonus/malus, in functie de numarul de daune pe care le-a avut soferul respectiv in anul precedent.

Via | Inautonews

Comentarii (24)

  • Taximetristii din romania pe ce loc se claseaza?
    Sunt sigur ca ii intrec pe avocatii si judecatorii americani!
    36 1
  • @DRAKo
    Mai de graba taximetristii din Romania intra la categoria "cei mai nesimtiti"!
    30 1
  • RPO07
    DA! Ai dreptate!
    Pe locurile 1 la categoriile soferi prosti si nesimtiti!
    20 1
  • Ion Antonescu
    TAXI-CROW
    Moarte taximetristilor! Niste vite care au 3 clase si se cred mari destepti! Se aseaza la rand pe 7 coloane de nu mai poti folosi strada iar in trafic merg cu 5 km/h doar-doar s-o invarti mai mult aparatul de taxat!Toate ciorile,toti depravatii s-au facut taximetristi sa aiba hotii cu ce merge.
    26 2
  • Johnny Bravo
    @IA
    Urat ca iti incepi comentariu cu un indemn mai putin uman! Unii taximetristi, sunt asa, dar pana la a generaliza, e cale lunga. Taximetristii au si ei rolul lor, si din pacate, asa cum spunea si Cartarescu, majoritatea sunt / suntem, rezultatul tarii in care traim. In concluzie da si tu dovada de putin mai multa compasiune!
    15 2
  • Deja doua subiecte....
    1. Fiti siguri, la cat de pragmatici sunt americani totul e real si ok.
    de ce sa platesti la comun pe "cap de vita furajato" cand ai elemente noi, concrete ?
    2. Nu taximetristi sunt devina, deoarece politia se ocupa intr-o tara normala cu respectarea legilor, nu fiecare dinte noi cand vrea si cand poate.
    De asta suntem lumea a-3-a. !

    Omul are tendinta fireasca sa se intinda cat ii este plapuma atat in america cat si aici.
    7 1
  • Hunter
    Wow...mai nou soferii sunt catalogati buni sau mai putin buni in functie de meseria lor...ok...o tine faza pe la altii.
    La noi e cam pe dos. La cate BMW-uri avem in tara asta, ar insemna ca e plina tara de judecatori si avocati, daca tinem cont de legatura asta...meserie-sofat. Nu de altceva, dar numa mucosi de 19-25 de ani cu BMW-uri (si nu numai), care se cred piloti de curse pe drumurile si asa supra-aglomerate si proaste din tara asta vedem in ziua de azi. Incercati o cautare pe Youtube, si vedeti ca e plin de filmulete de "experti" in ale volanului, cu ce masini ?! Cine ghiceste ?! Se aude ceva din spate ?! CORECT !!! BMW !!!! Pentru ca probabil BMW iti da senzatia ca esti tare si ca poti fi nesimtit si sa sfidezi pe oricine. A si mai nou am obesrvat ceva...ciumpilicii astia cu BMW-uri...daca nu au gluga in cap in timp ce conduc nu sunt adevarati. Saracii de ei, le-o fi frig....sau poate ca nu au inventat nemtii incalzirea prin masinile astea.
    22 7
  • dbqtfd
    De ce x? Te simti cu gluga pe cap?
    14 3
  • Asigurari
    Mi se pare o masura stupida, dar fara a-mi mirarea prea mare, e vorba de America - tara tuturor posibilitatilor. La noi, prima de asigurare se mai calculeaza si in functie de data obtinerii (prima categorie) permisului de conducere.
    4 0
  • @Hunter
    Bai Hunter dar tu ce problema ai cu BMW-urile?
    E normal ca sunt pe placul tinerilor.Sunt sportive,au imagine foarte buna -ceea ce in Romania conteaza, au tractiune pe spate sa se poata distra baietii si sunt facute pentru tineri.
    Eu nu inteleg din ce cauza tu "nu dai cu seama " de acest lucru.

    In ce masini ai vrea sa vezi tinerii?
    Mercedes -lasa-le pentru oamenii de afaceri calmi ,probabil mai in varsta.
    Mie imi place BMW pentru ca sunt tanar, doar nu vrei sa intru in mormant inainte de vreme.

    Americanii in general sunt oameni prosti in adevaratul sens al cuvantului.Uitati-va la descoperiri in domeniile fizicii,matematicii sau ale altor stiinte sa vedeti cat de putini americani se gasesc si apoi putem vorbi.
    3 13
  • Hunter
    Ca o mica paranteza si il citez pe cel de mai sus...aka Dutzu..."Sunt sportive,au imagine foarte buna -ceea ce in Romania conteaza, au tractiune pe spate sa se poata distra baietii si sunt facute pentru tineri"
    Intradevar...asta e principalul criteriu cand iti iei o masina, au o imagine foarte buna, ceea ce in Romania conteaza....corect !!! In Romania asta fara drumuri si cu ciumpalaci ca tine care se cred experti in manuirea unei masini cu tractiune pe spate cumparata de taticu, cu care faci pe grozavu si pe nesimtitu, si sfidezi pe altii...de ce ?! Pentru ca in capul tau ai BMW, care e sportiva si poate multe....dar nu pe drumurile publice si asa praf. Asta conteaza in Romania, sa avem masini tari, sa "le dam in gura" pana sar pistoanele, sa ne dam rotunzi ca ce masina avem, insa de fapt suntem rupti in cur si la propriu si la figurat, suntem rupti in cur la toate capitolele si mai ales la gandire, pentru ca doar dorinta de a epata exista la marea majoritate.
    Poate daca ai avea un pic habar ce inseamna BMW cu adevarat, nu ai mai vorbi asa usor. Poate daca am trai intr-o tara civilizata nu ar fi ca in Romania, unde imaginea conteaza foarte mult.
    Afla "prietene" ca prin alte tari, unde imaginea intradevar conteaza, un BMW sau un Mercedes este imaginea unui statut social, adica ai muncit, esti pe picioarele tale, esti respectat. Adica esti un avocat, doctor, inginer, arhitect de succes etc.
    Casca ochii sa vezi situatia altor tari...tinerii care au permis de 6 luni nu se urca in BMW-uri si nici parintii nu le lasa pe mana lor asa ceva, ma refer la parinti cu cap. Tinerii ar trebui si la noi cum se intampla in alte parti sa fie moderati, mai ales la capitolul masina condusa. Casca ochii la TV si vezi zilnic cine face accidente in tara asta. Cei ca tine din pacate, cu gandire mediocra, manelista...."Hai sa o ardem ca avem cu ce, ii dam in gura pana ajungem in pom, sau in altii de pe contrasens si mai si omoram oameni nevinovati"
    13 3
  • @Hunter
    Bravo Hunter, bine ca mai sunt si oameni cu asemenea conceptii in tara asta.. nebuna de tot, plina de bmw-uri de care mi scarba, manele, jegosi, nesimtiti si.. fara simt de raspundere. Pacat ca nu am destula putere ca as interzice anumite marci de masini pt. anumite categorii de populatie si chiar as limita viteza maxima a tuturor autovehiculelor din Romania la maxim 130km/h. Pentru ce ne-ar trebui mai mult daca nu-i legal? Pacat ca nu gandeste nimeni si mor oameni nevinovati. Cu respect.
    6 2
  • Dutzule
    Ce-i in capul tau,mai baiete?Bmw?Numai Bmw?
    Vad ca faci numai comparatii:bmw cel mai bun,care-i mai tare,bmw vs orice altceva.Hai sa te intreb si eu ceva.Care-i mai tare:bizonul american sau boul carpatin?
    Un indiciu:bizonul are balls,boul nu are!
    Potzi sa raspunzi?
    5 5
  • Nu numai BMW
    cu toate ca vad si pe youtube si mai ales pe strada acesti bravi conducatori de bmw-ur si va aprob ce ati spus in legatuira cu ei, cred ca mai periculosi sunt cei care in masini de putere mica, se cred zmeii soselelor. Ieri, mergeam eu linistit ( 100 km.h, adica constant,) cand vad doi nebuni se sicanau pe drum din directia opusa ( un ford fiesta parca si un logan). Nu mi-a venit sa cred, cand soferul loganului m-a vazut si tot s-a bagat in depasire cu toate ca numai o masina de peste 500 cp cred putea reusi o depasire fara ca eu sa opresc in distanta aia. I-am tot dat semnale luminoase, pana la urma am oprit rapid, iesit putin de pe carosabil, si ala cu fiesta a oprit (desi cred ca accelera cand loganul il depasea, apoi renununtand la idee cand m-a vazut pe mine) sa-i faca loc nebunului ( era unu cam dubios la fata, tanar)
    5 1
  • prostia la romanasi
    Mai Hunter prietene tu tre sa fi foarte frustrat,si mai faci si pe inteligentul,auzi tre sa fiu avocat, doctor...etc sa am bmw,eu cred ca tu nu ai bani de un bmw shi esti gelos pe alti care au,sau care este problema ta fiecare cumpara masina care crede el de cuviinta.ASA ESTE ROMANUL MOARE DE GRIJA ALTUIA,tu nu ai dreptate,NewSymbol are mare dreptate.Sai vezi pe cei cu LOGAN, FIESTA,RENAULT,FOCUS,ASTRA....etc cum merg si au doar catica CP si se dau la cei cu BMW,asa ca nu mai vb prostioare mai mari decat tine.
    3 5
  • PT Hunter
    Vreau sa te mai intreb ceva,TE DOARE?
    2 5
  • Hunter
    @ o si omp...cred ca esti unul si acelasi din moment ce ai postat de 2 ori in 2 secunde, ca deh, ai uitat de la mana pan-la gura sa iti duci ideea la capat.
    Daca citeai primul meu post, vedeai ca am zis "BMW si nu numai"....deci nu am nominalizat strict pe cei cu o anumita marca, chiar daca prin ceea ce am zis, am incercat sa intaresc o imagine asociata din pacate prosteste de marca germana....si ma refer la imaginea: prost + BMW (si nu numai...sa fii tu fericit) = pericol public.
    In al doliea rand, ai drepate eu nu am bani sau mai bine zis nu sunt cretin sa dai 500 de euro sa imi iau o coaja de BMW "pisicuta" numa de dragu de a avea BMW, sau ma rog, alt BMW, sa ma dau rotund. Asta te las pe tine sa o faci, ca doar de asta esti "o"...sau "omp"....de fapt stai....acuma imi dau seama...."o" vine de la "0 - zero".
    In al treilea rand nu imi purta tu de grija in ceea ce priveste masina pe care mi-o permit. Ca pana la urma nu ma cunosti si nici nu ne-am tras de sireturi in acelasi timp.
    Si eu nu iti doresc...sa te doara pe tine....in cazul in care doamne fereste vei avea de-a face cu un destept care te spulbera cu un BMW si nu numai.
    5 2
  • PT Hunter
    Mai baiatule ce probleme ai tu cu cei care au BMW? fiecare dupa buget.Tu daca esti fan LOGAN ce putem face noi? Credema eu am vazut mai multi tampiti pe strazi cu masini slabe gen=logan, fiesta,clio symbol,306,astra.....etc care sunt niste frustrati si cred ca au masini foarte puternice,care se baga taie calea, depasesc pe linie continua..etc.Nu veni tu sa faci pe lupul moralist.Am si eu cam 15 ani de cand conduc si credema ca am vazut multe.Si mi s-au intamplate multe pe sosea datorita celor descrisi mai sus de mine,bine nu am avut accidente grave,asa ca lasane cu teoria ta.
    2 7
  • Hunter
    WOOOOOW....da ce iritat esti. Expertule cu 15 ani de soferie care a trecut prin multe si tot nu le-a vazut pe toate. O singura chestie si cu asta inchei...nu de altceva dar vad ca urmaresti topicul sa vezi daca ti-am mai raspuns....ei bine...."expertule" care esti tu "expert", invata limba romana mai bine, si pe urma apauca-te de dat cu parerea....sau macar nu iti mai fie lene sa folosesti cratima, daca stii ce ii aia. "Credema" si "lasane" se scriu corect "crede-ma" si "lasa-ne".
    5 2
  • gay_hgeo
    eu cred ca sunt prosti tare nu asa
    0 1
  • numai scriitori pe site...mai lasati nuvelel si scrieti la subiect, ca imi piere tot chefu de citit.de-ar arde toate bmw-urile din tara asta...sa vad atunci despre ce ati mai vorbi?deja ii o obsesie discutia asta despre bmw.cui nu-i place bmw?d c sa nu iti placa?si ce daca am bmw?daca un roman a descoperit insulina inseamna ca toti is destepti?cine are bani are si bmw...si prostii au bani...la urma urmei e o masina.
    si iata ca nici eu nu am vb la subiect...la care subiect?!?!
    1 1
  • p.s : nu am bmw.era o vorba...dar nu as putea zice ca nu as vrea unul.cine stie..
    0 2
  • credeti ca prostia si nesimtirea se pricepe la masini? ma indoiesc !!
    1 0
  • BMW
    am si eu prieteni care au in cap numai bmw ... masini aduse din germania sh, km multi, dar de, e bmw .. si eu, la 16k, cat am dat pe masina (nu e bmw), mi-as fi putut aduce din germania un seria 3 sh imediat, chiar vazusem unul ... dar tinand cont ca majoritatea detinatorilor de bmw din romania sunt parveniti, ghertoi si manelisti cu figuri in cap, am zis nu, merci. .. eu fac parte dintre putinii romani care mai stiu ca exista si alte marci. si mie imi plac masinile nemtesti, dar nu exista numai ele fratilor ! si in plus, stie toata lumea fiabilitatea slaba a marcii... cunosc persoane care au bmw ultimile modele si sunt vai de mama lor ... au pus masina pe primul plan. ganditi-va ca si multi dintre voi ati putea avea bmw daca chiar v-ati dori asta. asa ca ...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru