Toyota a atins un hotar de productie in Turcia: un milion de unitati fabricate

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.03.2009
Fabrica Toyota din Turcia a fabricat un milion de vehicule de la inceperea productiei.

Toyota sarbatoreste productia a 1 milion de vehicule in fabrica sa din Turcia. Odata cu acest hotar, producatorul japonez a inceput productia celei de-a treia generatii a modelului Verso. Fabrica Toyota din Adapazari a produs peste 430.000 unitati Verso din anul 2004 pana in prezent.

Pana la sfarsitul acestui an, fabrica din Adapazari va produce 55.000 de Toyota Verso. Aceasta fabrica produce modele Toyota din anul 1994 si are 3.000 angajati. Pe langa Verso, fabrica Toyota din Turcia produce si modelul Auris. In trecut aceasta produs versiunea sedan a modelului Corrolla.

Toyota Verso este un MPV care ofera mai mult spatiu si confort fata de modelul precendent. Comportamentul rutier, confortul acustic si abilitatile dinamice ale acestui model sunt comparabile cu ale unei berline. Cea de-a treia generatie Verso beneficiaza de tehnologia Toyota Optimal Drive, care ii confera puteri mai mari cu peste 20 de procente si imbunatatiri ale consumului si emisiilor de peste 12 procente, in comparatie cu modelul precedent.

"Operatiunile Toyota din Europa au beneficiat de parteneriatul fructuos pe care il avem cu Turcia.

Datorita angajamentului de care da dovada forta de munca locala, Toyota este unul dintre cei mai mari exportatori de automobile din Turcia. Acest lucru este o realizare deosebita si signifianta in conditiile actuale ale pietei auto.", a declarat Hiroyuki Ochiai, vicepresedintele Toyota Europe.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru