Toyota a vândut trei milioane de vehicule hibride

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Toyota se poate lăuda cu trei milioane de vehicule hibride vândute la nivel global, în cei aproape 14 ani de pionierat pe segmentul automobilelor ecologice.

Toyota a anunţat oficial atingerea unui prag istoric. Cel mai mare constructor mondial reconfirmă supremaţia sa pe segmentul automobilelor ecologice odată cu totalizarea a trei milioane de exemplare hibride vândute. Toyota a reuşit să vândă până la finele lunii februarie un total de 3.030.000 de unităţi, stabilind astfel o cotă istorică.

Constructorul japonez a început să vândă modele hibride de serie în 1997, atunci când a lansat în Japonia minibus-ul Coaster Hybrid. Luna decembrie a aceluiaşi an a adus însă pe piaţă prima generaţie a modelului Toyota Prius, pionierul tehnologiei hibride de serie. Modelul a ajuns pe piaţa din Statele Unite şi Europa abia trei ani mai târziu, în 2000, şi s-a bucurat de o primire bună din partea militanţilor pentru normele de protecţia mediului.

La scurt timp după debutul la scară mondială, mai exact în 2003, Toyota a introdus a doua generaţie a modelului Prius, care s-a bucurat de această dată de o primire bună din partea publicului larg.

A treia generaţie a sosit în 2009, an care a adus şi primul record important pentru Toyota şi Lexus. În luna august, cele două branduri totalizau două milioane de exemplare hibride vândutela nivel global.

A fost nevoie de mai puţin de doi ani pentru ca japonezii să ajungă la borna trei milioane.

Comentarii (1)

  • bravo lor
    Sunt printre primii care au promovat astfel de masini si au reusit sa le faca la un pret (relativ) decent. Probabil daca o sa fie mai multi o sa iasa mai ieftin (vezi Insight) si o sa ajunga la un pret normal pentru o masina de acea clasa.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru