Toyota ar putea reproiecta butonul de pornire al motorului pe modelele sale

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.02.2010
Specialistii in siguranta de la Toyota vor modifica sistemul de pornire prin buton al viitoarelor modele pe care le vor crea, pentru a permite oprirea mai usoara a motorului in mers.

Toyota ar putea schimba modul in care funtioneaza butonul care porneste si opreste motorul modelelor care sunt echipate cu aceasta facilitate. In momentul actual, butonul de pornire si oprire al motorului de pe autoturismele Toyota porneste motorul la prima apasare si il opreste la o apasare continua de trei secunde. Se pare ca acest mod de functionare nu este suficient de intuitiv, astfel ca japonezii vor sa schimbe modul de functionare al butonului respectiv pentru a putea permite oprirea motorului in mers daca apare o situatie de urgenta.

Cei de la Toyota vor face butonul de pornire si oprire al motorului sa opreasca propulsorul daca butonul respectiv este actionat de trei ori la rand. Potrivit expertilor in siguranta, permiterea soferului sa opreasca motorul in timpul mersului prin intermediul actionarii consecutive a butonului de pornire ar putea evita orice accident cauzat de blocarea pedalei de acceleratie. Modificarile vor fi operate pe vehiculele noi, nu pe autoturismele produse deja de cei de la Toyota.

Astfel, Toyota nu va opera inca un recall pentru a modifica butonul de pornire al automobilelor.

Sistemele de pornire fara cheie sunt un potential factor pentru acceleratia brusca si neintentionata, spun expertii in siguranta. Cel mai ingrijorator lucru pentru expertii in siguranta este faptul ca numarul de vehicule echipate cu sisteme de pornire fara cheie s-a triplat in ultimii cinci ani, existand deja 155 de modele vandute in Statele Unite ale Americi care sunt echipate cu acest sistem.

Via | LATimes

Comentarii (1)

  • toru roso
    exagereaza
    Mai bine ar pune o pedala in locul butonului!
    Producatorii s-au obisnuit sa ne vanda tot tacamul de gadgeturi inutile pt care noi platim rate ani si ani la rand. Am fost programati sa consumam si uitam lucrurile de baza chiar si in industria auto.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru