Toyota are de astazi un nou presedinte: Akio Toyoda

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.06.2009
Mostenitorul fondatorului Toyota, Akio Toyoda, a preluat astazi conducerea companiei si sarcina de a mari profiturile acesteia.

Akio Toyoda a preluat astazi controlul companiei Toyota in urma unei ceremonii speciale. Japonezul in varsta de 53 de ani este nepotul fondatorului companiei Toyota, Kiichiro Toyoda. Noul presedinte al companiei Toyota vorbeste fluent limba engleza si este pasionat de automobile si de sofat. Japonezul a concurat luna trecuta in cursa de 24 de ore de la Nurburgring, la bordul unui Lexus LF-A V10.

Akio Toyoda este vazut ca simbolul schimbarii pentru compania Toyota si a fost pregatit pentru aceasta functie in urma cu ceva vreme. Noul presedinte al companiei Toyota este schimbare pentru Toyota, si are rolul de a redresa vanzarile si mari profiturile companiei care a devenit cel mai mare producator din lume in anul 2008. Odata cu venirea noului presedinte si sef al consiliului director pentru Toyota, o serie de manageri de top ai companiei Toyota au fost concediati pentru rezultatele slabe inregistrate in ultima perioada.

Katsuaki Watanabe, fostul presedinte al companiei Toyota, a fost desemnat in functia de vice-presedinte al companiei, iar departamentele de design si cercetare ale companiei au fost reorganizate. Wahei Hirai, seful departamentului de design Toyota, a devenit Consilier Tehnic Superior, iar inginerul sef al proiectului Prius a devenit seful departamentului de design si este responsabil si pentru departamentul de dezvoltare.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Hotarati-va!
    "Akio Toyota este vazut ca simbolul..."
    "Toyota are de astazi un nou presedinte: Akio Toyoda"


    Deci cum il cheama pana la urma pe saracul om? V-ati hotarat?
    0 0
  • ok
    TOYODA, asa stiu eu..........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru