Toyota construieste a doua uzina in India

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 31.07.2008
A doua uzina Toyota din India va produce 100.000 de unitati anual, majoritatea urmand sa fie modele compacte.

Esential

100.000 unitati este productia anuala preconizata pentru cea de-a doua uzina Toyota din India.
2010 este anul in care va debuta productie de masini Toyota la noua fabrica din India.

Toyota a tinut astazi o ceremonie oficiala pentru a marca inceperea constructiei celei de-a doua uzine din India. Noua fabrica Toyota este situata in statul indian Karnataka, la periferia orasului Bangalore. Uzina va fi administrata de divizia locala Toyota Kirloskar Motor si va avea o capacitate de productie anuala de 100.000 unitati inca de la debutul productiei din 2010 care fi reprezentata in principal de un model compact.

Toyota are incheiata o alianta inca din 1997 cu producatorii locali Kirloskar Group, iar in prezent asambleaza modelul Corolla si autovehiculul comercial Innova minivan. Volumul productiei in 2007 al primei uzine a fost de 52.000 unitati, inregistrand o crestere de 18% fata de anul precedent. Productia uzinei Toyota este realizata cu ajutorul a 3.000 de angajati.

Proiectul viitoarei uzine prevede planuri pentru reducerea consumului de energie, precum si reducerea emisiilor de CO2. De asemenea, japonezii intentioneaza sa utilizeze la noua fabrica din India surse de energie regenerabile, panouri solare, energie eoliana, precum si sa planteze copaci in jurul noului sit.

Via | Carscoop

Taguri: Corolla, Innova, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru