Toyota continuă recall-urile în SUA: 1.13 milioane de exemplare Corolla şi Corolla Matrix

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.08.2010
O problema electronică la nivelul motorului îi determină pe cei de la Toyota să cheme în service-uri mai mult de un milion de maşini.

Esential

1.130.000 de maşini sunt vizate de recall-ul american al celor de la Toyota.

Toyota continua seria recall-urilor în service pentru modelele americane, anunţând astăzi că iniţiază o operaţiune de rechemare în service pentru 1.13 milioane de maşini. Este vorba de exemplare Corolla şi Corolla Matrix (echivalentul american al fostului Corolla Verso) vândute în SUA şi produse între 2005 şi 2008.

Problema vizează unităţile de control electronic al motorului de pe aceste două modele, acestea fiind incorect produse de furnizorul cu care Toyota a avut contract. Conform comunicatului Toyota, maşinile cu tracţiune faţă echipate cu motorul 1ZZ-FE ar putea suferi de o problemă la nivelul componentei electronice utilizate la protejarea circuitelor împotriva impulsurilor voltaice crescute. În cele mai multe cazuri, defectarea acestei componente duce la aprinderea martorului "Check Engine" de pe bord, la imposibilitatea schimbării treptelor de viteză sau chiar la imposibilitatea de a porni sau opri motorul.

Conform celor de la Toyota, nu există incidente raportate cu privire la aceasta potenţială problemă. Toţi posesorii modelelor în cauză vor fi chemaţi în service-uri începând cu jumătatea lunii septembrie pentru ca respectiva componentă să fie schimbată.

via | Just-auto (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru