Toyota depaseste GM si pe piata chineza

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.10.2008
Toyota au reusit sa depaseasca GM si pe piata din China, dupa ce a inregistrat o crestere de 30%.

Toyota isi continua ascensiunea pe piata mondiala de automobile, depasind inca o data GM. De aceasta data nu este vorba despre numarul modelelor vandute la nivel mondial ci doar despre evolutia pe piata chineza.

Japonezii s-au impus in fata celor de la GM si aici, pe cea una din cele mai importante piete auto din lume, in primele noua luni ale acestui an. Informatiile au fost oferite de Bloomberg, citand Asociatia Chineza a Producatorilor de Automobile.

Reprezentantii zonali Toyota au reusit sa inregistreze o crestere a vanzarilor cu 30%, ceea ce se traduce in 407.425 de masini vandute. In acelasi timp, in tabara GM, lucrurile au stagnat, americanii reusind sa vanda 373.945 de automobile.

Cu toate acestea, GM a reusit sa mai indrepte pasa proasta prin care trece multumita cresterii inregistrate de divizia de vehicule comerciale. Cumuland vanzarile GM pe ambele segmente ale pietei chineze, americanii reusesc sa obetina o crestere de 9.3%, ceea ce se traduce in 785.144 de unitati vandute.

Pentru GM, China este una din cele mai importante piete auto mondiale, grupul de peste Ocean reusind sa vanda anul trecut aici 1.03 milioane de vehicule, adica 11% din productia globala.

via | CarScoop

Taguri: GM, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru