Toyota, in pragul crizei financiare

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 09.10.2008
Analistii de pe piata auto sustin ca profitul Toyota ar putea scadea cu 40% din primavara anului viitor.

Esential

40% ar putea scadea profitul companiei Toyota in 2009.

Toyota a pierdut ieri pozitia de cea mai valoroasa companie auto din lume dupa criteriul actiunilor cotate la bursa. Vestile proaste pentru gigantul nipon nu se opresc aici. Cel mai mare producator auto este asteptat de analistii economici sa vina cu o pozitie oficiala in vederea revizuirii target-ului de profit stabilit pentru acest an.

Vanzarile au scazut semnificativ si in SUA si in Europa, astfel incat, este posibil ca Toyota sa-si reduca productia la modelele sale. Intr-o perioada de criza profunda, cifrele nu fac casa buna cu majoritatea jucatorilor de pe piata, dar particularitatile din cazul Toyota sunt si mai sumbre decat in rest.

Niponii au stabilit o tinta de 16 miliarde dolari in ceea ce priveste profitul operational, dar cel mai probabil acesta nu va depasi pana la sfarsitul anului 13 miliarde de dolari.

Inceputul anului viiotor va fi si mai greu pentru compania numarul unu din lume, analistii estimand ca in perioada aprilie –iunie combinatia ucigatoare dintre vanzarile slabe estimate in SUA si yen-ul puternic ar urma sa duca la o scadere cu 40 de procente a profitului operational.

In acest context este tot mai greu sa credem ca Toyota va putea sa-si atinga visul si sa depaseasca bariera celor 10 milioane de unitati produse intr-un an.

 

Taguri: Toyota

Comentarii (2)

  • consecventa
    acum aproximativ o luna de zile ne "laudati" toyota iar acum ne spuneti ca nu e chiar asa...ce sa mai credem.....

    Legat de articolul cu VW e normal sa creasca valoarea actiunilor atata timp cat exista o entitate interesata in achizitionarea actiunilor VW....sunt niste reguli simple de economie...nu stiri senzationale :))
    0 0
  • george
    TOYOTA IN CRIZA FINANCIARA?
    ...cu vreo 10 - 13 miliarde de parale profit operational?!?!?! Pai alde GM, Ford si Chrysler cu pierderi operationale de 3-5 ori mai mari decat profitul lu` Toyota cum sunt? In fundul haznalei pline ochi fara tub de oxigen...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru