Toyota iQ va primi un facelift minor în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.08.2010
Toyota iQ va primi un facelift minor în 2011 şi o nouă versiune entry-level. Facelift-ul nu implică modificări estetice, ci aduce materiale noi la interior şi un motor pe benzină cu trei cilindri pe versiunea iQzero a acestui model.

Germanii de la AutoBild anunţă un facelift minor pentru Toyota iQ în 2011. Modelul nu va primi niciun fel de modificare exterioară, dar va primi materiale mai bune la interior şi gama de motorizări va fi schimbată pentru a oferi un model entry-level mult mai ieftin. Spre exemplu, Opel Corsa a primit un facelift fără modificări la exterior în prima parte a acestui an, acesta constând în modificări la nivelul motorizărilor şi transmisiilor, precum şi a suspensiei şi a direcţiei. Practic, nemţii au schimbat o bună parte din ceea ce se ascunde sub caroserie, în timp ce exteriorul rămâne neschimbat. Acelaşi lucru îl vor face şi cei de la Toyota cu iQ.

Materialele de la interior vor fi înlocuite cu unele de calitate superioară, iar clienţii vor avea posibilitatea de a alege mai multe combinaţii de culori. Partea superioară a feţelor de uşi va primi materiale mai moi vopsite în negru, iar bordul va primi şi el acelaşi tip de material.

Opţional, Toyota va oferi două versiuni de culori şi materiale la interior alături de un set de scaune din piele încălzite. Suprafeţele de la interiorul lui iQ vor fi oferite şi în nuanţa piano black.

Toyota va introduce şi o versiune entry-level a lui iQ, care se va numi iQzero. Această versiune de echipare va beneficia de un propulsor otto cu trei cilindri şi de o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Propulsorul respectiv intră şi în echiparea lui Aygo şi a primit deja câteva distincţii la nivel mondial la categoria sa ( <1.000 cmc).

Via | Autoblog.it

Comentarii (3)

  • Interesanta dar scumpa
    O masina interesanta dar prea scumpa pentru ce ofera.
    3 2
  • Ivanoff
    Corsa,IQ?...
    Toate acele caracteristici despre care vb ca si noutati sunt deja oferite de varianta de baza,atat scaunele de piele cu incalzire cat si motorul "otto" care cu siguranta dc era de la VW a-ti fi zis ca e motorul anului la clasa sa pt a-l IV-lea an consecutiv...dar nu e...de la VW :(
    Sau stirea asta era de fapt despre Corsa si eu nu m-am prins? :))
    Iar pt tine Ioane...imi va fi greu sa-ti explic,dar am sa incerc: maina asta nu are pretul/metru,e putin mai complexa ecuatia...
    4 1
  • IQ
    Era cazul ca Toyota sa faca ceva cu plasticele de la interior - calitate execrabila - se zgarie imediat - sincer nu imi explic cum de au trecut de controlul de calitate Toyota...daca mai exista unul...
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru