Toyota lanseaza primul sau model 100% electric in 2012

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 08.11.2009
Toyota a decis ca sa intre in anul 2012 pe piata auto electrica cu primul sau model de acest tip. Acesta este posibil sa se bazeze pe actualul concept FT-EV II.

Producatorul japonez Toyota a decis ca in anul 2012 sa isi faca debutul pe piata masinilor 100% electrice, in timp ce modelele care utilizeaza pile de combustie vor avea de asteptat pana in 2015. Acest anunt a fost facut la Detroit de Bob Carter, responsabilul diviziei americane Toyota.

Acesta a declarat ca va fi vorba despre o masina de oras, pe care inginerii constructorului japonez este posibil sa o creeze utilizand detalii ale conceptului FT-EV II. Lansarea unei masini 100% electrice nu facea parte din planurile japonezilor, insa Toyota nu isi putea lasa rivalii Nissan si Mitsubishi sa avanseze pe aceasta piata, pe care o considera ca fiind profitabila in urmatorii zece ani.

Nici problema autonomiei sau constului bateriilor pentru o astfel de masina nu a fost uitata, insa japonezii vor sa progreseze in aceasta directie. In ceea ce priveste modelele care sa utilizeze pila de combustie, sosirea aceastora in SUA este planificata pentru anul 2015. Pana atunci, cei de la Toyota vor sa continue dezvoltarea gamei proprii de hibrizi.

via | cartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru