Toyota MR2 va reveni pe piata in versiune hibrida

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.03.2009
Toyota a dezvaluit faptul ca pregateste o versiune hibrida a lui MR2, care va fi un rival al viitorului Honda CR-Z.

Vicepresedintele Toyota, Masatami Takimoto, a dezvaluit faptul ca inginerii japonezi lucreaza la o versiune hibrida a lui MR2. Noul coupe compact este creat pentru a concura cu echivalentul sau de la Honda, CR-Z. Toyota MR2 va fi disponibil doar in versiune hibrida si nu va fi fabricata o versiune roadster.

Masatami Takimoto a mentionat ca Toyota a stabilit deja pretul viitorului model, pentru a putea elabora mai bine strategia de marketing a acestuia. Pentru Toyota, este esential ca noul model sa fie accesibil, pentru a putea inlocui cu succes modelul legendar denumit MR2. Pretul lui MR2 va fi situat in jurul a 28.000 de dolari.

Pe langa accesibilitate, inginerii Toyota trebuie sa faca noul MR2 Hybrid placut la condus, ceea ce inseamna ca vor trebui sa modifice trenul de rulare astfel inca sa ofere un timp de raspuns mult mai bun. Takimoto a estimat ca noul MR2 ar trebui sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7.5 secunde.

Oficialul Toyota nu a anuntat o data la care constructorul japonez intentioneaza sa lanseze noul model, dar noul MR2 ar putea fi lansat in preajma anului viitor. Toyota trebuie sa lanseze noul MR2 in decursul anului viitor pentru a putea concura cu Honda CR-Z inca de la lansare.

Pe langa noul MR2, Toyota a colaborat cu Subaru pentru a crea un coupe cu tractiune spate.

Anumite elemente tehnice de la noul coupe creat de cei doi producatori japonezi ar putea fi folosite si pe noul MR2. Toyota a prevestit o masina sport hibrida inca din anul 2007, cand a prezentat FT-HS Concept la Salonul Auto de la Detroit. Daca Toyota MR2 Hybrid va avea succes pe piata Europeana, producatorul japonez ar putea reinvia modelele Supra si Celica.

Via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • scump
    destul de scump, CR-Z va fi cu 3000-5000 dolari mai ieftin :)
    0 0
  • cata inspiratie
    din ciclul "ce face omul face si maimuta"
    ce face honda face si toyota
    deja sunt penibili
    0 0
  • De fapt este invers, intai lanseaza Toyota ceva, apoi se dumiresc restul (inclusiv Honda)!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru