Toyota nu mai este profitabila in Statele Unite ale Americii

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Oficialii Toyota au anuntat ca divizia lor din America nu mai este profitabila. Cu toate acestea, ei se asteapta sa redevina profitabili incepand cu primavara anului viitor.

Divizia americana a constructorului japonez Toyota nu mai este profitabila. Acest anunt a fost facut de oficialii Toyota la inceputul acestei saptamani, si vine dupa ce vanzarile Toyota din America de Nord au scazut cu 38 de procente in ultimele sase luni ale acestui an. In tot acest timp, piata din Statele Unite ale Americii a scazut cu 35%, ceea ce inseamna ca tendinta de scadere a vanzarilor Toyota a fost mai mare decat media industriei. Aceasta veste proasta vine intr-o perioada nefasta pentru Toyota, deoarece constructorul japonez a anuntat prima sa pierdere operationala anuala, dupa ani de profit pe toate pietele pe care a activat.

Cu toate acestea, directorul departamentului de vanzari al diviziei Toyota din SUA anunta ca se asteapta ca marca japoneza sa devina din nou profitabila incepand cu anul fiscal viitor – care va incepe in martie 2010. Desi a aplicat deja cateva masuri pentru reducerea costurilor, Toyota ar putea renunta la fabrica NUMMI din Fremont, California, si ar putea chiar sa abandoneze uzina proaspat construita din Mississippi.

Fabrica Toyota din Tupelo, Mississippi a fost finalizata la inceputul acestui an dar nu a fost utilata inca cu elementele necesare productiei. Cladirea ar putea fi vanduta sau abandonata cu totul pentru a economisi bani.

Via | Leftlane

Comentarii (2)

  • Robert
    Toyota are probleme
    Tinand cont ca 80 % din profitul Toyota provenea din vanzarile din SUA , aceasta stire reprezinta o problema foarte grava pentru Toyota . Foarte ingrijorator pentru Toyota este si scaderea mult mai accentuata a vanzarilor pe piata din SUA comparativ cu Ford si GM .
    7 0
  • Claudiu
    Cand pierzi 14.6 miliarde $ in 6 luni cred si eu ca are probleme
    Toyota a pierdut in primele 6 luni din 2009 suma de 14.6 miliarde $ . Enorm ! Pierderea este mult mai mare decat cea inregistrata de GM in aceieasi perioada . In intervalul ianuarie-martie 2009 (ce reprezinta pentru Toyota trimestrul 4 al anului fiscal 2008-2009) Toyota a pierdut 6.9 miliarde $ iar in perioada aprilie-iunie 2009 (trimestrul 1 al anului fiscal 2009-2010) Toyota a pierdut 7.7 miliarde $ .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru