Toyota nu va introduce un hibrid diesel in gama sa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.09.2009
Toyota nu va introduce un hibrid echipat cu un motor diesel in gama sa deoarece un asemenea model ar fi extrem de scump in comparatie cu un hibrid actual, iar clientii se vor feri de aceasta optiune.

Directorul de vanzari al celor de la Toyota a declarat ca marca japoneza nu va introduce un hibrid cu motor diesel in gama proprie. Astfel, motoarele diesel vor evolua alaturi de hibride si vor fi vandute in paralel. Motivul pentru care Toyota nu va oferi un hibrid echipat cu un motor diesel este simplu – modelul ar fi prea scump pentru a fi rentabil. Acest lucru contravine cu filozofia Toyota privind modelele hibride.

Japonezii de la Toyota isi pot justifica investitia in tehnologie hibrida doar daca vor beneficia foarte multi clienti de pe urma acesteia, iar un model cu un pret de achizitie prohibitiv ar putea sa inlature din beneficiari. Directorul de vanzari al marcii Toyota, Andrea Formica, a declarat ca un hibrid cu motor diesel nu va fi niciodata economic si cu atat mai putin atragator.

O treime din produsele Toyota sunt inca fabricate in Japonia, lucru de pe urma caruia producatorul nipon are in continuare de suferit. Japonezii pierd foarte multi bani din cauza ratei de schimb dintre yen si dolar, respectiv yen si euro.

Pe viitor, japonezii vor sa reduca acest deficit prin amplasarea fabricilor in zonele in care vor comercializa modelele respective. Astfel, modelele vandute in Europa vor fi fabricate doar in Europa, pe cand modelele vandute in SUA vor fi fabricate doar in Statele Unite ale Americii.

Via | CarDealerMagazine

Taguri: Prius, Toyota, hibrid

Comentarii (1)

  • Asta da stire daca eram in 2005
    Acum Toyota nu mai poate sa ne uimeasca cu asa ceva, cand inclusiv VW care e destul de lent in a aborda noi tehnologii, va veni cu un model hibrid.
    Viitorul este al modelelor electrice, hibrizii sunt numai o strutzocamila pana scad preturile bateriilor.
    Daca ne uitam bine, de abia acum miliardele de EU sau $ intra in cercetarea pentru noi baterii la preturi scazute, pana acum erau cercetari de nisa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru