Toyota pregateste IQ SUV!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.05.2008
Dupa ce va lansa versiunea de serie a lui IQ pe piata, Toyota vrea sa dezvolte un mini SUV pe platforma noului model de oras.

Esential

500.000 de unitati anual este prognoza de vanzari a mini SUV-ului Toyota.

Dupa ce Toyota a prezentat la Geneva versiunea de serie a lui IQ, viitorul mini-model de oras al niponilor, acestia pluseaza: vor sa dezvolte si o versiune ceva mai mare ca dimensiuni a modelului sau. Foarte interesant este ca publicatia britanica Autocar sustine ca a doua versiune a lui IQ va fi un mini-SUV, aceasta urmand sa aiba un pret care se va incadra intre Fiat 500 si Mini. Prognozele de vanzare par ireale: 500.000 de unitati anual.

Dezvoltarea unei versiuni aditionale pentru un astfel de model nu ar fi o noutate. Volkswagen Up!, conceptul pe care germanii l-au prezentat la Frankfurt, a fost ulterior declinat intr-o versiune mai "incapatoare", urmand ca versiunile de serie ale ambelor variante sa fie lansate in scurt timp. Diferenta este una de timing: japonezii sunt deja pregatiti sa lanseze pe piata IQ, in timp ce germanii nu au prezentat inca varianta de productie a modelului lor.

In acest moment, Toyota se loveste de problemele de dezvoltare a modelului sau, costurile fiind enorme, mult mai mari decat era prevazut initial din cauza faptului ca noul IQ nu are nicio parte comuna cu vreun model Toyota dezvoltat pana acum. In aceste conditii, noul model al niponilor urmeaza sa fie produs in doar 100.000 de exemplare pe an, o cifra modesta pentru un model din aceasta clasa.

Decizia Toyota de a dezvolta un alt model pe aceeasi platforma vine, astfel, oarecum normal, logica fiind cea a reducerii la maximum a costurilor de productie. 

via | Worldcarfans

Taguri: IQ SUV, Toyota, iQ

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru