Toyota pregăteşte un nou recall: 270.000 de motoare defecte

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.07.2010
Oficialii japonezi au recunoscut că aproximativ 270.000 de vehicule vândute la nivel global, printre care şi modele Lexus, raportează probleme la motor. Acesta se poate opri în timpul mersului.

Esential

270.000 de unităţi Toyota şi Lexus vor fi afectate de recall.

După ce au fost loviţi de un recall masiv la începutul anului, când au fost nevoiţi să recheme aproximativ 8 milioane de vehicule din cauza blocării acceleraţiei, japonezii de la Toyota se confruntă cu o nouă problemă. De această dată niponii recunosc că aproximativ 270.000 de unităţi vândute la nivel global, inclusiv modele Lexus, au probleme serioase la motor.

Hideaki Homma, purtătorul de cuvânt al constructorului auto japonez, a declarat că în acest moment compania investighează măsurile de intervenţie asupra motoarelor defecte, dar nu a confirmat posibilitatea organizării unui recall. Potrivit oficialului, motoarele defecte se pot opri în mers, însă nu a precizat sursa descoperirii defecţiunii. Mai mult decât atât, japonezii asigură că până în prezent nu au existat accidente sau victime din cauza defecţiunii.

Din cele 270.000 de automobile afectate de defecţiune, 180.000 au fost vândute în afara Japoniei, iar restul pe piaţa locală. De un posibil recall nu vor fi afectate doar modelele Toyota, ci şi şapte produse Lexus.

via | msnbc

Comentarii (13)

  • performanta
    asa e la toyota.. in ultimul timp nici nu mai stiu cate recall-uri au fost facute.. fiabilitatea japoneza... si productia de modele fara probleme.. mai bun e un renault, si mai fara probleme :)
    11 17
  • ca bine zici
    10 17
  • kumite
    Se opreste in mers?
    Vad ca dau cu stangul in dreptul in continuare.Motor defect?Daca este problema cu motorul,inseamna ca este nasol.In ziua de azi,daca motorul este defect inseamna ca nu sunt probleme de soft.Din cate stiu eu,un motor se opreste din cauza alimentarii,aprinderii,si assa mai deperte.Sunt senzori dubitzi,actuators s.a.Daca astia nu-s de vina,inseamna ca se caleaza motorul.Unde-i adevarul?
    12 4
  • A fost doar un cosmar
    E masina care nu se strica niciodata , a fost doar un cosmar .

    Va amintiti campania de marketing nu ?
    12 2
  • :)
    ia desteptilor ziceti-mi o marca de masina care ofera intretinere GRATUITA pe perioada garantiei, care este de cel putin 5 ani?????
    na sa va aud,
    ziceti macar vre-o 3 marci daca stiti?????
    :)
    7 7
  • robert
    cenzurarea comentariilor nepotrivite
    Am intrat in sectiunea comentariilor incercand sa gasesc opinii despre subiect sau chiar pareri si experiente. Nu pot sa cred ca exista oamenii pentru care mizeriile sunt un mod de viata. Automarket, ai dreptul si obligatia de a scoate mizeriile de aici !
    6 2
  • ???
    ".....însă nu a precizat sursa descoperirii defecţiunii....."....Nu era mai bine doar "sursa defectiunii"? ca despre asta e vorba...
    5 0
  • Cel putin astia sunt onesti si le cheama pentru a remedia problema nu ca altii (vezi Mondeo MK3, motorarele de 1.8 si 2.0L Duratec, 2001-2003 si altii)
    0 0
  • george
    ONESTI PE NAIBA
    @ Rio

    Au tinut "pedala sub pres" aproape doi ani de zile, doar-doar s-o uita problema...DUH

    Acuma, de frica, Toyota recheama masinile si daca stergatoarele lasa urme pe parbriz...
    0 0
  • Toyota
    Sunt proaspat posesor de Toyota si pot sa spun ca sunt incantata de alegerea facuta.... (duminica se implineste o luna de cand o am). Nu o fi ea masina perfecta dar nici cea mai odioasa si oricum nici cu ce am avut inainte nu mi rusine in materie de probleme..... skoda de exemplu nu a anuntat nici o rechemare pentru mizeriile de bucsi de la brate care au fost puse pe Octavia si Fabia modelel 2004-2005 (sau mizeriile de brate) si spun asta pornind de la 2 Octavia si o Fabia Combi. Respectivele bucsi au devenit consumabile pentru mine la fel ca si filtrele si uleiul adica se schimba la 15.000 de km...... si nu sunt vitezomanul Gica si imi si place sa intru in gropi.....
    1 1
  • Pai daca iti place sa dai in gropi cu masina e normal sa se strice dar acum las ca ai toyota si ai scapat de probleme!
    0 3
  • george
    NU E CAM DEVREME?
    @ hell

    Sa pui eticheta pe o masina dupa doar o luna? Comparatia mi se pare extrem de nefericita in cazul asta.

    In ceea ce priveste bucsile de Octavia, poate ca ai tras o concluzie bazata pe date viciate. Obisnuiesti sa pui frana in gropi?
    1 0
  • Posesor de Corolla
    Toyota
    Am o Toyota Corolla de 2,5 ani si 32.000 km la bord. De la inceput a mers IREPROSABIL. M-au chemat in februarie 2010 pentru problema cu pedala de acceleratie - care s-a rezolvat in cca 30 de minute. Practic au pus o cala distantoare la articulatia pedalei. Si ATAT, in rest totul e PERFECT ! Nu va luati dupa prostii. Iar consumul este excelent : medie de 6,5-6,7 plin-plin...... oras si in afara.....la aproape 1.400 kg.......Concluziile le trageti singuri...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru