Toyota Prius C nu vine în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.01.2011
Versiunea de producţie a lui Toyota Prius C nu va fi vândută şi în Europa din cauza diferenţei mari dintre yenul japonez şi Euro. În schimb, fratele său de platformă - Yaris Hybrid - va fi construit şi vândut în Europa.

Potrivit englezilor de la Autocar, europenii nu vor vedea versiunea de producţie a lui Toyota Prius C decât pe monitoarele calculatoarelor şi în revistele auto, deoarece modelul nu va ajunge să fie importat pe Bătrânul Continent. Aparent, Toyota nu va exporta modelul respectiv în Europa din cauza faptului că îl va construi în Japonia, iar paritatea yen/euro este dezavantajoasă pentru constructorul nipon.

În mod paradoxal, deşi modelul de producţie nu ajunge în Europa, Toyota Prius C Concept a fost desenat de studioul din Nisa al celor de la Toyota. Mai mult decât atât, modelul va avea trăsături ”europene” şi se va conduce precum se conduc modelele care sunt pe gustul europenilor. Aceste trăsături, caracterizate mai bine prin cuvântul "sportivitate" sunt destinate atragerii clienţilor tineri din SUA şi nu numai. Debutul lui Toyota Prius C în versiunea de producţie va avea loc în SUA în 2012. Modelul va fi mai economic decât Prius, dar valorile exacte ale consumului de carburant şi emisiilor nu au fost date publicităţii.

În schimb, europenii au la dispoziţie doi hibrizi de la Toyota care ar trebui să le acopere "pofta" de ecologie.

Unul dintre acestea este Auris HSD Hybrid, model disponibil pe piaţă încă din 2010, în timp ce Toyota Yaris Hybrid este aşteptat să debuteze în decursul acestui an. Pentru cei care se întrebau cum ar fi fost Prius C, vă anunţăm că împarte platforma tehnică cu versiunea hibridă a lui Yaris. Graţie faptului că ambele modele de mai sus sunt fabricate în Europa, Toyota nu are probleme legate puterea yen-ului.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • BaditzaEx
    pacat
    pare o masina cel putin interesanta :(
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru